MónTerrassa
Ficosa participa en un projecte pilot de cotxe connectat
  • CA
x
Els representants de les diverses empreses que impulsen el projecte pilot del cotxe connectat | TELEFÓNICA

L’empresa terrassenca Ficosa és una de les marques vinculades a l’impuls del projecte pilot del cotxe connectat. Juntament amb Mobile World Capital Barcelona, SEAT, Telefónica, ETRA i i2CAT han signat un acord de col·laboració per desenvolupar un projecte que s’emmarca dins el consorci 5G Barcelona, iniciativa que pretén consolidar la ciutat de Barcelona com el hub 5G de referència a Europa. I, a més, ha comptat amb la col·laboració d’altres membres de 5G Barcelona com UPC i CTTC.

A la signatura de l’acord han assistit Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona,Christian Stein, director general de Relacions Institucionals de SEAT, Bruno Vilarasau, director de Serveis Digitals i AAPP de Telefónica, Joan Palacin, director de la Unitat de Negoci Advanced Communications de Ficosa, Rafael Barnola, director general d’ETRA Bonal, i Josep Paradells, director de la Fundació i2CAT.

Aquest pilot, coliderat per SEAT i Telefónica, és el primer pas per a una conducció totalment cooperativa i autònoma. Les característiques de la tecnologia 5G com la baixa latència i el “edge computing” (tecnologia que simplifica el trànsit dels dispositius IoT i permet l’anàlisi de dades locals en temps real) són les que permetran la comunicació entre l’automòbil, la infraestructura i la resta de vehicles en circulació.

A més, el pilot abastarà tant la seguretat durant la conducció, com aspectes propers al “infotainment” mitjançant la descàrrega de continguts d’entreteniment d’alta definició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa