MónTerrassa
FEMvallès obert a ampliar la regió metropolitana al Vallès i Maresme

El cap de setmana passat, la federació barcelonina del PSC liderada per Jaume Collboni va presentar una proposta per l’ampliació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tot el Vallès i el Maresme en el marc del congrés del PSC-Barcelonès. Davant l’anunci d’aquesta proposta, els representants de les entitats que conformen la plataforma FEMvallès celebren públicament que s’obri debat sobre la governança regional, quelcom que reclamen també organitzacions socials, econòmiques i cíviques de la perifèria de la regió metropolitana on es concentren més de 2 milions d’habitants i gran part del teixit productiu català.

Tanmateix, FEMvallès explicita la seva discrepància amb què sigui l’AMB qui dirigeixi la regió. En aquest cas, l’agrupació vallesana proposa un planejament regional com el de París i Londres on els territoris externs a la capital compten amb reconeixement i competències que els permetrien un sòlid desenvolupament i la millora de l’equilibri territorial. La plataforma vallesana considera que cal una visió integral de la regió, la qual resolgui els greus problemes de la perifèria metropolitana com el Vallès, el Maresme o la part alta del Baix Llobregat. Per fer-ho, reclamen un necessari reconeixement de la perifèria com a part important de la regió, així com la destinació de recursos i inversions per al seu desenvolupament.

Antoni Abad, president de FEMvallès afirma que “De la mateixa manera que s’ha dit que Catalunya no existiria sense Barcelona, perquè seríem com la Provença, tampoc Barcelona no seria gaire més que Marsella sense Catalunya. Cal una visió integral del territori que asseguri l’equilibri territorial i el desenvolupament de la regió metropolitana.“

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa