MónTerrassa
FemVallès discrepa del Pla de Colau per titllar de “perifèria” els vallesans
Presentació del pla estratègic metropolità per part d'Ada Colau
Presentació del pla estratègic metropolità per part d’Ada Colau | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

FEMvallès ha celebrat que a la fi es treballi en el marc de la Regió Metropolitana i es resolgui la demanda d’unir esforços. La reflexió ve arran de la presentació del pla estratègic “Barcelona Demà”, de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau. Tanmateix, l’organització vallesana discrepa amb l’òptica des d’on es fa el pla i amb les propostes contemplades.

Des de fa anys, FEMvallès treballa per assolir una governança regional a aquesta escala, però subratllen que els vallesans “no veuen amb bons ulls que la proposta presentada aquesta setmana per l’alcaldessa mantingui el model de corones que classifica de perifèria els 1.3 milions de vallesans i que consideren totalment injusta”.

No envà la proposta de l’associació PEMV ve marcada pel lideratge que té l’AMB com a ens líder de l’associació, categoria amb la qual no es mostra d’acord. “La regió no hauria de ser dirigida des de la Zona Franca sinó coordinada pluralment amb una representació equilibrada amb les àrees considerades perifèriques pel sistema de corones”. Tampoc pensen que a la Regió se li hagi d’afegir el Baix i Alt Penedès com ha fet el PEMB amb la publicació del seu dossier “Barcelona demà”, ja que al seu entendre el Penedès té correctament la seva pròpia regió junt amb l’Anoia i el Garraf.

A la presentació del Pla han estat presents els alcaldes de Mataró, Granollers i Terrassa però FEMvallès reclama també la participació d’ajuntaments de poblacions mitjanes i més petites que consideren decisius. La plataforma socioeconòmica vallesana no es limita a la crítica per la crítica sinó que proposa un model de governança plural com tenen les regions metropolitanes de París i Londres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa