MónTerrassa
Feminisme i consum responsable, estrelles de Terrassa Cooperativa
  • CA
Rosa Guinot, Josep Forn i Luis Carlos de la Concepción, presentant la Terrassa Cooperativa
Rosa Guinot, Josep Forn i Luis Carlos de la Concepción, presentant la Terrassa Cooperativa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Sota el lema “ESStem Construint una Terrassa Cooperativa“, enguany l’Ajuntament de Terrassa organitza la 5a edició d’aquest programa entre el 4 i el 30 de novembre amb 43 activitats organitzades per un total de 54 entitats i empreses de l’Economia Social i Solidària de la ciutat. “Volem posar els pilars d’una societat millor, i per això presentem un programa molt potent fruit de la col·laboració público-privada que ens permet donar a conèixer tot allò que podem fer per potenciar l’economia de proximitat”, ha manifestat el regidor d’Economia Social, Josep Forn.

Amb més entitats i activitats que l’any passat, aquesta cinquena edició busca empoderar la ciutadania perquè consumeixi d’una forma “responsable i practiqui la mobilitat sostenible” però també perquè descobreixi l’economia circular, el comerç just, l’agroecologia o la sobirania tecnològica. Per això, el programa ofereix un ampli ventall d’activitats agrupades en els diferents àmbits de l’economia social i alhora “busca complicitats entre entitats i afavoreix projectes transversals des dels diferents departaments de l’Ajuntament”, ha resumit Forn, que ha tret pit subratllant que Terrassa és la primera ciutat catalana que compta amb una regidora específica dedicada a l’Economia Social.

Luis Carlos de la Concepción, referent territorial per al Consell Rector del Vallès Occidental de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, ha recalcat la importància de la formació en economia social, i el paper que els tallers formatius tindran també en el programa de la Terrassa Cooperativa. I ha recordat que malgrat la crisi econòmica, les empreses cooperatives en comptes de disminuir s’han incrementat. “Aquest 2019 han aparegut 5 cooperatives més a Terrassa, i la ciutat compta amb el 42% de les cooperatives de tota la comarca”, ha emfatitzat.

La presidenta de la Xarxa d’Economia Solidària de Terrassa, Rosa Guinot, s’ha mostrat satisfeta per l’evolució que ha tingut en aquests cinc anys Terrassa Cooperativa recordant que els valors que els empeny dia a dia són l’equitat, la igualtat i la justícia social. Guinot ha remarcat que enguany, el programa es focalitza, per un costat, amb el consum responsable, i per l’altre, amb la perspectiva feminista. Així, en el primer apartat ha destacat que “volem ajudar a la ciutadania a qüestionar-se d’on ve allò que consumeix, com està fet i qui el fa, perquè els canvis socials els acaba fent a ciutadania”. Sobre l’economia feminista, Guinot considera que s’ha fet un esforç per mostrar que la dona té molt a dir en l’àmbit del cooperativisme i del valor productiu, i per això s’ha creat una ruta el dia 30 de novembre en què es podrà descobrir els projectes capitalitzats per una mirada feminista i reflexionar sobre el valor d’un enfocament més femení en l’economia social.

Podeu consultar en detall el programa de la Terrassa Cooperativa clicant aquí

Activitats destacades

Enguany el programa presenta dues activitats estrella. Per una banda, la Festa del 5è Aniversari de la Terrassa Cooperativa, que tindrà lloc el dissabte 9 de novembre a la plaça Vella. L’activitat s’iniciarà a les cinc de la tarda, i comptarà amb un punt de recollida i venda de roba de segona mà, una performance tèxtil a càrrec d’alumnes de l’ESO, un espectacle de la showoman Angelita Jolin, i els concerts de Paula Grande i Tribade.

I per l’altra, la 4a Fira de l’Economia Social i Solidària, que serà el 23 de novembre a la plaça Vella amb la participació d’una cinquantena d’entitats de la nostra ciutat i comarca on podran donar a conèixer la seva tasca. La jornada, que s’iniciarà a les 10 del matí i s’allargarà fins al migdia, comptarà també amb tallers, concerts i activitats.

A més d’aquestes dues activitats, n’hi haurà una quarantena més al llarg dels gairebé 30 dies que tindrà lloc Terrassa Cooperativa ja siguin ponències, tallers educatius, portes obertes, trobades, exposicions, formacions, cinefòrums o entrevistes.

Podeu consultar en detall el programa de la Terrassa Cooperativa clicant aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa