MónTerrassa
Exposició sobre comerç just i dones empoderades, a Terrassa
  • CA

Terrassa acull una exposició sobre comerç just i dones empoderades. Del 7 al 30 de novembre, es podrà veure al Centre Cívic Montserrat Roig, sota el nom “Empoderades. Dones del comerç just”. Es tracta d’una iniciativa de les entitats que impulsen les Jornades d’Economia Feminista, dins del programa Terrassa Cooperativa, amb l’objectiu de donar visibilitat a les desigualtats de gènere a escala global i com el comerç just i les iniciatives cooperativistes palien aquestes desigualtats.

L’acte inaugural tindrà lloc el dia 9 de novembre a les 12 hores amb la presència d’autoritats municipals, entitats participants i la directora de la Coordinadora Catalana de Comerç just i finances ètiques, Anna Bardolet.

Història de 3 dones productores

L’exposició conté 3 històries de vida de dones productores: Anjali Tapkire (Creative Handicrafts, Índia), Rosa Olivia Rizo (Llogaret Global, Nicaragua) i Amina Ait (Tiagamine, Marroc). És a través del seu relat que es posa de manifest el treball que queda encara perquè les dones i les nenes no pateixin discriminació i violència arreu del món. Des de les organitzadors afirmen que “el moviment del Comerç Just, que persegueix el desenvolupament de les comunitats empobrides, té la igualtat de gènere entre els seus principis fonamentals”.

Així, totes les organitzacions de Comerç Just han d’acomplir uns principis concretats en les¡ ODS que garanteixen que les agricultores, treballadores i productores tinguin les mateixes oportunitats que els homes per participar en la força de treball i que, en tots els casos, rebin el mateix salari per la mateixa feina.

Barris violetes a Terrassa

D’altra banda, el dia 17 de novembre, a les 18.30 hores a La Revolta tindrà lloc la taula rodona: “Empoderament comunitari als barris. Com construir Barris Violetes?”. La CONFAC està duent a terme el projecte dels Barris Violetes perquè les associacions veïnals es sumin a treballar per la igualtat de gènere als seus barris. Aprofitant l’ocasió, es farà una taula per tractar aquest tema i poder sumar barris de la ciutat. L’acte comptarà amb la participació de: la Laura Liñares, coordinadora del projecte Barri Violeta i Dones d’Egara, primera experiència de barri violeta a nostra ciutat. I estarà amenitzat amb pica-pica i actuació musical de Núria Rossy

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa