MónTerrassa
Tres alumnes de l’ESEIAAT, a l’Assemblea Europea d’Estudiants a Estrasburg

Tres estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) representen a la UPC en la segona Assemblea Europea d’Estudiants, que té lloc al Parlament Europeu d’Estrasburg des d’avui 31 de maig i fins el 2 de juny. Es tracta d’una trobada d’uns 200 estudiants universitaris d’arreu d’Europa on cadascun d’ells, en representació a la universitat, traslladen a la Comissió Europea propostes per a la presa de decisions al voltant dels grans reptes europeus.

Els estudiants de la universitat a Terrassa que viatgen fins a Estrasburg son Ariadna Anguita i Núria Escursell, del màster universitari en Enginyeria Aeronàutica, i Lluís Gil, del grau en Enginyeria del Disseny i Desenvolupament del Producte. Formen part del grup de 12 estudiants que representen l’aliança ‘Unite!’ en l’esdeveniment.

L’Assemblea Europea d’Estudiants debat sobre els grans reptes de futur

L’Assemblea, que es desenvoluparà a les instal·lacions del Parlament Europeu, serveix per debatre temes d’actualitat, elaborar recomanacions polítiques per al futur d’Europa i defensar-les davant dels responsables de la presa de decisions. El resultat final del debat i dels acords serà un document de posicionament comú per compartir amb els responsables europeus de la presa de decisions en cada àmbit.

Com s’han preparat els estudiants de l’ESEIAAT?

Abans, però, des del mes de març, els estudiants han hagut de treballar remotament en les propostes a defensar. Gil explica que en el seu cas, “hem dedicat part del nostre treball previ a buscar diverses opinions d’experts sobre el tema que estem debatent i, en alguns casos, els estudiants han organitzat reunions amb ells per ampliar, encara més, els seus coneixements sobre el tema. També s’han establert diversos grups de treball per investigar informació rellevant i compartir-la amb la resta del grup”.

Durant les sessions a Estrasburg els estudiants es dividiran en diferents panells i taules rodones segons els temes del debat. Els estudiants de la UPC Lluís Gil i Núria Escursell seran els encarregats de coordinar el panell 6: ‘Digital. Com garantir una transició digital justa i sostenible en un context d’explosió de la demanda i d’escassetat de matèria primera?’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa