MónTerrassa
Un estudi avaluarà seguretat i mobilitat a l’entorn del Consell Comarcal
  • CA

L’entorn urbà del Consell Comarcal, a la confluència dels municipis de Sabadell i Terrassa, està sent objecte d’un estudi de mobilitat sostenible. Impulsat des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’informe engloba un anàlisi de l’entorn de la N-150, i es complementa amb el Pla de desplaçaments d’empresa entre la seu de l’ens comarcal amb Mercavallès, que s’està desenvolupant.

L’estudi vol abordar la seguretat viària, la facilitat d’accés, l’elevat nombre de desplaçaments, les mancances de transport públic i la sostenibilitat d’aquest sistema. L’objectiu és poder disposar de les dades per poder executar un Pla d’actuació de mobilitat, de forma coordinada amb els dos ajuntaments vinculats en el territori analitzat, Sabadell i Terrassa, a més de la Generalitat de Catalunya. Segons informa el Consell, el repte és “establir un nou model de mobilitat amb estratègies que puguin donar resposta a problemàtiques concretes i presentar alternatives viables per a reduir l’ús del vehicle privat motoritzat”.

Enquestes a treballadors i veïns

De manera prèvia al desenvolupament de l’estudi, els primers treballs van consistir en la identificació d’agents de l’entorn i, posteriorment, la celebració d’una reunió presencial d’engegada del projecte. Tot seguit, s’han anat realitzant reunions individuals amb cadascun dels agents en les quals s’ha anat recopilant informació de les diverses problemàtiques. També, alguns dels agents han mantingut converses i treballs bilaterals per aprofundir alguns interessos comuns en aquesta matèria.

Des del Consell Comarcal informen que en aquests moments s’obre una nova fase, que consisteix en la recollida d’informació detallada. Per fer-ho possible, s’han elaborat diferents enquestes que aniran adreçades a persones de la zona amb desplaçaments obligats amb elevada freqüència, és a dir, al personal del Consell, les empreses de Mercavallès, però també el veïnat i altres entitats i centres educatius amb la seu ubicada a l’entorn de la N-150.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa