MónTerrassa
L’estiu porta bones notícies a Terrassa: baixen les xifres de l’atur
  • CA

Terrassa tanca el més d’agost amb 14.123 persones desocupades i una taxa d’atur de 14,53%, segons les últimes dades actualitzades del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Tot i l’alta xifra d’aturats a la ciutat, Terrassa ha registrat 350 persones desocupades menys respecte el juliol, que va finalitzar amb 14.473 aturats a la ciutat. A més, el més de juliol, Terrassa va ser un dels municipis de la comarca on va ser més intens el descens de l’atur, registrant 1.238 persones menys respecte el mes de juny, que va finalitzar amb 15.711 desocupats.

Pel que fa a nivell comarcal, el Vallès Occidental acaba l’estiu amb un total de 51.242 persones desocupades i una taxa d’atur a la comarca del 13,31%. Aquestes dades signifiquen una disminució de l’atur, amb 1.062 persones aturades menys respecte el mes de juliol, que va finalitzar amb 52.304 persones sense feina.

En quant als municipis de l’oest de la comarca, Matadepera es manté igual que el més de juliol, amb 202 persones desocupades. Rellinars, que va finalitzar el juliol amb 50 aturats, acaba l’agost amb un total de 51 persones desocupades. A l’igual que Rellinars, Vacarisses suma una persona més sense feina respecte el juliol, amb un total de 375 aturats. Ullastrell registra 77 persones desocupades, una menys que el juliol. Viladecavalls rebaixa la xifra amb 330 persones desocupades, set menys que el més anterior, i pel que fa Castellbisbal, que va finalitzar juliol amb 551 desocupats, disminueix la xifra a 525. Sant Cugat registra una xifra de 2.787 desocupats i Rubí de 4.900.

A nivell autonòmic, l’atur registrat ha baixat 17.186 persones, el que significa que hi ha 391.128 persones a l’atur a Catalunya. És el primer cop que la xifra se situa per sota de 400.000 des de febrer de 2020, abans de la pandèmia. Enric Vinaixa, secretari del Deparatament d’Empresa i Treball, ha valorat les dades positivament i constata un “moderat optimisme” però tot i la baixada de les xifres, “no podem fer-la servir com a mirall per a parlar de consolidació”. En aquesta línia, ha volgut recordar que “el mercat de treball encara continua en situació de pandèmia” i que estan expectant “sobre la pròrroga dels ERTO i les condicions perquè finalitza el 30 de setembre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa