MónTerrassa
ERC defensa una fiscalitat “justa i equitativa” en un context d’incertesa
  • CA

“La fiscalitat no ha de ser alta ni baixa, ha de ser justa i equitativa”, ha assenyalat vàries vegades el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, durant el Ple extraordinari celebrat aquest matí per l’aprovació de les Ordenances Fiscals de cara l’any 2023, que es mantindran congelades per tercer any consecutiu. En aquest sentit ha recordat que vivim un context d’incertesa i una situació econòmica complexa que afecta la ciutadania i les empreses, però que també té un impacte a l’Ajuntament de la ciutat.

“Fa un any explicàvem que el 2022 havia de ser l’any de la recuperació, dèiem que deixàvem enrere la pandèmia i que féiem unes Ordenances Fiscals pensades en la recuperació econòmica. No ha anat així”, ha lamentat Albert.

Un context econòmic complex que també afecta a l’Ajuntament

“Avui decidim no condicionar els comptes municipals a un augment de la fiscalitat que pugui influir a les economies de les empreses i la ciutadania de Terrassa”. Una congelació que ja es va fer en els dos darrers exercicis per “donar oxigen a la ciutadania per recuperar-se de la pandèmia” i que ara es fa per “no afegir més pressió fiscal a les famílies i negocis”.

“Vivim un moment excepcional, amb una alça dels preus desorbitada, impulsada per la crisi de l’energia, que afecta les empreses i la ciutadania. I una realitat que també impacta les despeses de l’Ajuntament”, ha volgut recordar.

La incertesa, la gran protagonista de l’actualitat i els propers mesos

En aquest sentit, Albert ha utilitzat un concepte “molt utilitzat però carregat de contingut que marca l’escenari econòmic”: La incertesa. “Sembla un tòpic, però és així. És una expressió poc econòmica però molt compartida i que s’entén clarament i defineix la situació que vivim”

En aquest sentit, ha explicat que aquesta incertesa condiciona i condicionarà la presa de decisions en l’àmbit de la despesa, els ingressos i la inversió. És a dir, que, en moltes ocasions, la incertesa “acaba decidint les decisions de política econòmica que em de prendre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa