MónTerrassa
Endesa i RTVE millora el subministrament elèctric al Vallès Occidental
  • CA
x
Les obres d’Endesa a les instal·lacions de RTVE a Sant Cugat del Vallès | ENDESA

Endesa i la Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola han invertit 97.000 euros en la millora del subministrament elèctric que alimenta les instal·lacions de la corporació ubicada a Sant Cugat del Vallès. Els treballs, a més de garantir la qualitat del servei de la pròpia entitat, també ho fa a clients ubicats entre els municipis de Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès.

Els treballs han consistit a eliminar una torre metàl·lica de 18 metres d’altura i un total de 1.700 metres de dues línies aèries de mitjana tensió ubicats a l’interior del recinte de RTVE, al carrer Mercè Vilaret, a Sant Cugat del Vallès. Així, s’ha dut a terme el soterrament d’aquestes línies, que ha suposat una nova canalització d’un tram de xarxa de 260 metres de longitud. Les característiques d’aquesta nova línia elèctrica d’última generació fan que la instal·lació sigui més resistent i fiable i a més redueix el seu impacte visual.

També s’ha dut a terme la reforma integral d’un centre de transformació ubicat a l’interior del recinte propietat de la corporació de mitjans, que proporciona subministrament en mitjana tensió amb 22 kV contractats, per a millorar l’alimentació de les instal·lacions de RTVE. Així, s’han substituït els elements de maniobra convencionals de la unitat per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia adaptada a aquestes dues infraestructures és més segura per a les persones que han de manipular-la i també més robusta de cara a suportar ambients humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

L’actuació, que ha comptat amb una inversió de 60.000 euros aportats per Endesa i 37.000 per la Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola, assegura la qualitat i la continuïtat del subministrament a clients del mateix edifici de l’entitat i de veïns repartits entre tres municipis del Vallès Occidental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa