MónTerrassa
Endesa instal·la protectors d’aus en una línia elèctrica de Terrassa
  • CA
Els dispositius instal·lats en un cable de mitja tensió a Terrassa
Els dispositius instal·lats en un cable de mitja tensió a Terrassa | Endesa

!--akiadsense-->

Endesa ha instal·lat diversos dispositius anticol·lisió en una línia elèctrica de mitja tensió de Terrassa perquè protegeixi als ocells, amb l’objectiu d’evitar-ne el seu impacte. Els treballs han consistit en la instal·lació de 100 anelles dialèctriques de colors cridaners en forma d’espiral, i estan ancorats als cables, en un tram de la ciutat vallesana, comprès entre la carretera N-150 i la C-58, segons ha informat l’empresa en un comunicat.

Els elements es poden albirar a distància, per la qual cosa els ocells poden esquivar el cablejat i així, també es redueix el risc elèctric. Les anelles, a més tenen la funció d’evitar que els cables es toquin entre ells, alguna cosa que pot donar-se en episodis de forts vents.

En total s’han instal·lat 100 anelles d’aquesta tipologia i les actuacions han suposat una inversió superior als 10.000 euros, complint així amb la política mediambiental de la companyia i rebaixant el risc elèctric en les poblacions, a més de Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Rubí i el nucli dels Fonts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa