MónTerrassa
Una empresa de Terrassa rep 50 mil euros d’Europa per fer “un projecte innovador”
  • CA
Instal·lacions d’Egarfil | Egarfil

!--akiadsense-->

La UE donarà suport financer a nou petites i mitjanes empreses (pimes) catalanes amb 50.000 euros a cadascuna -450.000 en total- perquè facin un pla empresarial i desenvolupin “projectes innovadors”. Les empreses han estat triades en la darrera convocatòria de l’instrument del Consell Europeu de la Innovació dedicat a les pimes i rebran fons provinents d’Horitzó 2020, el programa de recerca i innovació de la UE.

De les nou finalistes, cinc són a Barcelona (8wires, Leukos, Re Circula Solutions, Surgitrainer i X1 Wind) i la resta a Castelldefels (Aureel), Sant Cugat del Vallès (Pharmacelera), Terrassa (Hilados Egarfil) i Lleida (Zymvol Biomodeling). Els projectes dissenyats per aquestes pimes toquen sectors molt diversos; la recerca i la medicina però també altres com l’energia o el reciclatge. Un d’aquests projectes, per exemple, de l’empresa Re Circula Solutions, és sobre una eina creada per detectar els punts dèbils del servei de recollida de residus, així com les tendències que afecten el benestar dels ciutadans quan reciclen.

En global, la UE donarà suport a 257 pimes de 31 països amb 12,65 milions d’euros. La majoria de les empreses pertanyen a l’àmbit de la salut, l’enginyeria i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i bona part d’elles tenen la seu a Espanya (45), Itàlia (28) o Israel (23). Com a exemple de projectes triats per rebre finançament europeu destaquen un pla d’enllumenat públic alimentat per energia solar, programes informàtics que fan servir tècniques de realitat augmentada per ajudar les noves plantes industrials a fer el seguiment de la seva cadena de producció, una eina per diagnosticar l’apnea del son, una innovadora tecnologia de pagament a través del mòbil, màquines expenedores de pintura i una màquina d’embolicar amb embalatges sostenibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa