MónTerrassa
L’empresa d’inserció Apasomi, de Càritas de Terrassa, continua creixent
  • CA

L’empresa d’inserció Apasomi, participada per Càritas Diocesana de Terrassa juntament amb la Fundació Viver de Bell-lloc i la Fundació Vallès Oriental, continua creixent en treballadors i pressupost. El balanç presentat des de les entitats impulsores exposa que amb la pandèmia, no només es va aconseguir mantenir els 21 empleats sinó que en aquest darrer 2021 s’han pogut incrementar fins als 25. En aquest sentit, destaquen que el 67% dels lloc de treball de l’estructura estan ocupats per persones que han realitzat un procés d’inserció dins de la mateixa empresa.

L’objectiu de l’empresa és acompanyar la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social. Agnés Benedicto, tècnica d’inserció d’APASOMI, remarca el valor de la formació, on en el 2021 s’hi ha dedicat 900 hores. Pels participants “és indispensable, ja que el 95% de treballadors no poden demostrar estudis i el 80% tenen dificultats idiomàtiques”. L’empresa manté la paritat de gènere amb el 60% de les treballadores dones.

El 65% dels empleats tenen responsabilitats familiars que els obliguen a conciliar la vida personal i laboral, des d’APASOMI se’ls acompanya a trobar solucions que els serveixin per compaginar una jornada de feina en el món laboral amb la situació personal de cadascú, aquest percentatge ha baixat un 22% respecte al 2020 (era del 85%).

Professionalització dels treballadors

Víctor Martínez, tècnic de producció d’APASOMI, destaca que el moviment econòmic de l’empresa ha augmentat fins als 505.038,59€, un 43% més que l’any 2020. La professionalització dels treballadors i la feina realitzada per tot l’equip de persones que en formen part, “genera confiança en els clients i això ajuda que l’empresa consolidi les línies de treball de Work in house, neteges, arranjaments i transports”. A més a més, la relació que s’estableix fa que també es duguin a terme encàrrecs d’altres tipologies per tal de respondre a les necessitats dels clients i fer serveis a demanda.

El resultat de la bona feina es reflecteix en què 3 de les 4 persones que han acabat la relació contractual amb l’empresa d’inserció han trobat feina en el mercat laboral ordinari, però també és important que la quarta persona, malgrat no haver trobat feina, continua un procés d’acompanyament positiu amb l’empresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa