MónTerrassa
Els comerciants volen més mesures per facilitar l’accés dels compradors al Centre de Terrassa
  • CA

Aquest dijous va entrar en vigor l’ampliació de l’àrea de vianants del centre de Terrassa, que dobla l’espai restringit al vehicle passant de 24.000 metres quadrats a un total de 48.000. L’Ajuntament ha treballat en els darrers mesos en la mesura, que es va retardar per la pandèmia, amb un procés informatiu per a veïns i comerciants. Tot i entrar en vigor aquest 1 de juliol, no serà fins al dia 1 de gener de 2022 quan es començarà a sancionar els conductors que infringeixin la normativa. Si bé els veïns aplaudeixen la mesura en termes generals, els comerciants consideren que es dificulta l’arribada de clients de fora del centre, motiu pel qual reclamen mesures com una millor senyalització dels aparcaments soterrats.

Des de TerrassaCentre recorden que “venim d’un any molt dur que ho ha alterat tot. Ens trobem amb un centre molt reduït a escala comercial, i l’objectiu és ampliar-lo, però per això calen ajudes“. L’entitat dels comerciants afirma que es mostra “a favor de l’ampliació de l’illa de vianants si ens referim a un tema mediambiental i com a futur de la ciutat”, tanmateix, consideren que “cal que aquesta acció vagi acompanyada d’unes contrapartides en l’àmbit de mobilitat, perquè d’entrada, el que veiem, és que tot són impediments perquè el client arribi els nostres comerços”.

En aquest sentit, Anna Roqué, manifesta que “demanem a l’Ajuntament que tiri endavant accions que facilitin l’accés al Centre, per exemple, creiem que s’ha de millorar la senyalització dels pàrquings, també el transport públic, i crear més park and rides”. I és que afirmen que “ja era abans complicat arribar als pàrquings del Centre en cotxe, i no veiem que s’hagi millorat el circuit, al contrari, encara s’ha fet més complicat”. Veuen amb bons ulls la creació promesa del “park and ride” als jutjats de Terrassa, tot i que ho consideren insuficient. De fet, afirmen, havien demanat que es fes un bus llançadora dels jutjats fins a la plaça Anselm Clavé, però “ens han dit que no és possible”. TerrassaCentre està estudiant accions dels comerciants per intentar incentivar la compra i que els clients dels barris no es perdin. “D’entrada, en l’àmbit comercial, l’ampliació de l’illa no la veiem com un problema, però sí que esperem que arribin solucions als mals que ja teníem i que es millori”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa