MónTerrassa
El tancament d’oficines del BBVA a Terrassa, sense aturador

Terrassa està patint aquest 2021 un tancament progressiu i sistemàtic d’oficines del Banco Bilbao Vizcaya Argentaria. En els darrers mesos, l’entitat bancària ha donat a conèixer la liquidació de la històrica oficina ubicada al carrer Sant Pere -on hi havia una de les oficines més emblemàtiques de Caixa Catalunya-, però també de dos oficines més. Una, al barri de la Plaça Catalunya-Escola Industrial. L’altra, a l’avinguda del Parlament, que donava cobertura als barris del Pla del Bon Aire i Can Roca. En el primer dels casos, els clients han estat derivats a la carretera Montcada, 420. En el segon, hauran d’anar fins a la rambla Francesc Macià.

Aquest mes de setembre, el BBVA ha anunciat als clients de l’oficina de la Rambla d’Ègara, 237, que també es queden sense oficines. Es tracta d’una altra oficina que l’entitat havia adqurit gràcies a l’absorció amb Caixa Terrassa, ja al 2012. En aquesta ocasió, el banc ha informat als clients que a partir del 26 de setembre hauran de desplaçar-se fins al Portal de Sant Roc per ser atesos o realitzant qualsevol gestió.

Sembla però que la reestructuració anunciada per al BBVA podria encara no acabar-se. Mentrestant, informen als clients que fins que aquest procés no finalitzi no hi haurà “gestors”, i que els usuaris hauran de dirigir-se a l’oficina i er assignats aleatòriament al personal que hi hagi en aquell moment. Això està provocant llargues cues als caixers i a l’interior de les poques oficines que encara resten obertes, i ha deixat clients que no saben a qui s’han de dirigir per solucionar algun problema puntual o necessiten assessorament per adquirir un producte.

El tancament d’oficines -no només del BBVA- és un mal endèmic que s’està denunciant des de diferents entitats -socials i veïnals- pels problemes que ocasionen per tota aquella gent que no utilitza el sistema de banca online, o que prefereix, per tractar de segons quins temes, fer-ho de manera presencial o senzillament per fer retirada de diners en efectiu o pagar rebuts. Són molta gent gran que s’està trobant que ha de marxar del barri per anar a l’oficina i ser atès, amb les dificultats de mobilitat que això comporta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa