MónTerrassa
El Gerro de Sant Jordi 2021 es dedica als gegants de Terrassa
  • CA

Aquest dimecres, la Unió de Floristes de Terrassa ha presentat el Gerro de Sant Jordi 2021, una tradició que es va iniciar ara fa 23 anys. Enguany, el motiu escollit per il·lustrar-ho és la Geganta de Terrassa, com han mostrat Carles Clapes, president de l’entitat i Pilar Sánchez, ceramista. Les floristeries agremiades miren amb optimisme aquesta nova jornada festiva i preveuen recuperar una campanya que l’any passat va quedar troncada per la irrupció de la pandèmia.

L’autora del gerro d’aquesta edició és l’artista Pilar Sànchez (Viladecavalls). Escultora amb trenta-vuit anys d’experiència que actualment treballa en diferents àmbits que van de la formació en ceràmica fins a la creació de pessebres, gerros, màscares i miniatures. El seu recorregut en l’artesania va començar arran de ser acomiadada d’una feina anterior, dins del sector comercial, i a partir d’aquell moment va decidir fer un curs de ceràmica que la va portar a fer diverses formacions i va acabar rebent una beca per anar a l’escola d’Arts aplicades de Terrassa. Posteriorment ha treballat fent comandes per França, El Corte Inglés i Fires d’artesania com la Fira de Santa Llúcia de Terrassa on ha participat en 20 edicions.

La iniciativa del “Gerro de Sant Jordi”, que ja és el 24è any que es duu a terme, va néixer amb la voluntat de crear una col·lecció en la qual cada any se simbolitzés algun monument o motiu emblemàtic de la ciutat de Terrassa. El gerro d’aquest any compta amb una edició limitada de 80 gerros a un preu que rondarà els 39€ i que es podrà trobar a totes les floristeries agremiades.

La tradició gegantera de Terrassa comença l’any 1850. La idea de fer uns gegants per a la ciutat té com a origen el deute que el vilatà Francesc Torras va contraure amb l’Ajuntament de la ciutat. Així doncs, Torras va construir una parella de gegants i la va donar a l’Ajuntament de Terrassa per saldar el seu deute. Els gegants donen vida a unes figures ben populars, ell en Robesa, representa un mestre d’obres. Avui en dia ell i la geganta na Pepona, s’anomenen els Gegants Vells. La seva estrena oficial va ser a la Festa Major del mateix any 1850 i encara avui surten a ballar.

Presentació del Gerro de Sant Jordi 2021
Carles Clapes, president de la Unió de Floristes de Terrassa amb Pilar Sánchez, ceramista, amb el Gerro de Sant Jordi 2021 | Ramon Navarro
Gerro de Sant Jordi 2021, de la Unió de Floristes de Terrassa | Ramon Navarro
Gerro de Sant Jordi 2021, de la Unió de Floristes de Terrassa | Ramon Navarro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa