MónTerrassa
El Consell Comarcal promou l’ocupació juvenil
  • CA

El Consell Comarcal realitza al llarg d’aquest mes de gener una desena de sessions informatives per promoure l’ocupació juvenil al Vallès Occidental. L’objectiu de la iniciativa, que va adreçada exclusivament a joves d’entre 16 i 25 anys, és fomentar la inserció al mercat laboral o el retorn al sistema educatiu en el cas d’aquells joves que, per algun motiu o altre, han abandonat els estudis.

Els programes d’ocupació juvenil que gestiona el Consell Comarcal són diversos, però en aquesta ocasió es realitza la selecció per als programes: Joves per l’Ocupació, Programa Singulars i Programa Integral. Tots tres ofereixen un període de formació amb possibilitat de realitzar pràctiques en empreses del territori. Amb aquestes sessions l’ens supramunicipal pretén activar el jovent que es troba sense feina i donar-los la possibilitat de formar-se i adquirir experiència.

Durant les sessions, a part d’informar sobre els diferents programes ocupacionals, les tècniques d’ocupació del Consell Comarcal també entrevisten els assistents de manera personalitzada per tal de valorar els seus perfils i la idoneïtat de la seva participació en cada programa, en funció de la seva formació, aptituds o interessos.

Els interessats que vulguin assistir a les jornades informatives hauran de portar el DNI i el Currículum actualitzat. Per a més informació i inscripció a l’activitat us podeu adreçar a: [email protected]

Altres requisits generals per participar als programes d’ocupació són:

– Estar inscrit/a com a demandant d’ocupació al SOC

– Formar part del Programa de Garantia Juvenil o inscriure’s

– Tenir entre 16 i 25 anys (29 anys pel Programa Integral)

– No haver treballat ni haver rebut accions formatives ni educatives

el dia anterior a la sol·licitud de Garantia Juvenil

– Disposar de permís de residència i treball

– Tenir disponibilitat per desplaçar-se

– Comprendre el català i castellà

– Tenir coneixements d’informàtica a nivell usuari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa