El bolet serà un cop més l’estrella de la tardor gastronòmica de Terrassa. Aquest divendres, dia 31 d’octubre, comencen les XXVII Jornades Gastronòmiques de Cuina i Bolets que tornaran a omplir la ciutat de degustacions, rutes guiades i bons àpats. De manera complementària, el barri de Sant Pere serà l’epicentre de la tradicional Fira del Bolet.

“Aquesta campanya ens permet posar en valor la nostra gastronomia i, al mateix temps, reivindicar els productes de proximitat”, ha subratllat el tinent d’alcalde Joan Salvador en l’acte de presentació, que ha recordat que “Tardor de Cuina i Bolets és molt més que una proposta gastronòmica, és una oportunitat per dinamitzar el comerç local, donant visibilitat a tots aquells establiments que dia a dia mantenen viva la ciutat”. En aquest sentit, ha apuntat que les activitats que es duran a terme al llarg de les tres setmanes que s’allarga la iniciativa ajuden a “generar moviment” als carrers, mercats i botigues, creant sinergies i fomentant la xarxa comercial terrassenca.

Degustació, activitats i rutes guiades

Mariona Rierola, en representació del Gremi d’Hostaleria de Terrassa, ha estat l’encarregada de detallar el funcionament d’unes Jornades que compten enguany amb la participació d’una setzena d’establiments amb 19 propostes diferents, entre tapes, plats i menús de degustació. Així, hi podem trobar des d’un pa de focaccia planxada farcida de bolets, espinacs, oli de tòfona, carabassa al forn i formatge a un pop parmentier de moniato i xips de verdures, passant per un filet de porc ibèric de gla, puré de moniato, ceba confitada i allioli de codony o una escuma de patata trufada amb bolets de temporada, ou escaldat i torrezno de Soria confitat. Totes les propostes gastronòmiques les podeu trobar amb detall clicant aquí.

Per la seva banda, l’altra gran atracció és la Fira del Bolet, que tindrà lloc el dia 8 de novembre de nou del matí a tres de la tarda, davant del Mercat de Sant Pere. Laura Bigordà, presidenta de l’Associació de Paradistes del Mercat del Triomf, ha relatat algunes de les activitats que hi podrem trobar, com l’aula micològica, tallers de cuina, paradetes de venda de productes de proximitat o artesania. Els comerços també sortiran per omplir de vida els carrers. “Volem demostrar que el barri és viu, i que el petit comerç manté la il·lusió i té ganes de continuar fent comunitat”. Per conèixer els horaris de les activitats, podeu consultar-ho aquí.

Finalment, les Jornades van acompanyades per itineraris per diferents espais patrimonials de la ciutat, com la Seu d’Ègara, la Casa Alegre o la Torre del Palau, també activitats familiars, jornades de portes obertes al Museu de Terrassa i al Museu Tèxtil, sortides al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i visites per conèixer i tastar productes de proximitat com vins, olis o formatges, entre altres. Clicant aquí tindreu més informació.

Presentació de la Tardor de Cuina i Bolets a Terrassa | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa