MónTerrassa
Els principals eixos i reptes per al nou mandat de la Cambra

Ramón Talamàs va ser reelegit com a president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa en l’acte de constitució del nou Ple de l’ens celebrat ahir dijous. El president es va comprometre a “ajudar el teixit econòmic en els diferents àmbits territorials de la demarcació” com a principal eix del mandat, tenint en compte els reptes de la digitalització, formació, internacionalització i donar suport a l’emprenedoria. Talamàs ha avançat que aquest serà el seu últim mandat com a president.

“En aquests quatre anys ens hem centrat en temes de digitalització, formació, hem revisat el dossier de temes d’internacionalització i el suport a l’emprenedoria”, va apuntar. I va afegir que “això son temes que han de seguir, i ho aconseguirem si som capaços d’aprofitar la riquesa industrial i empresarial de la demarcació”.

Constitució del nou Ple de la Cambra de Terrassa per al mandat 2023-2027 | Júlia Martínez

Dues prioritats: La tradició industrial i exercir de cocapital econòmica i de la innovació

Per la seva banda, Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, va marcar dues principals prioritats per la Cambra de cara els quatre anys vinents: aprofitar al màxim la tradició industrial i exercir de cocapital econòmica i de la innovació conjuntament amb Barcelona. El secretari considera que aquesta cocapitalitat és “necessària per equilibrar el país” però també per “treure tot el potencial a la demarcació de la Cambra”.

A més a més, Castellanos va celebrar el bon comportament econòmic de la comarca, que “ens fa agafar confiança pels canvis que hem de fer en els anys vinents”. En tres anys, des del setembre de 2020 fins al setembre d’enguany, la comarca ha creat més de 25.000 nous llocs de treballs, segons dades aportades pel mateix secretari.

Constitució del nou Ple de la Cambra de Terrassa per al mandat 2023-2027 | Júlia Martínez

La Llei de Cambres

Talamàs també va incidir especialment en l’encara pendent Llei de Cambres “per saber a què atendre’ns, requerirem la urgent tramitació parlamentària de la Llei de Cambres amb la concreció del finançament degut”. En aquesta línia, Castellanos va exposar que “el text està molt avançat, està en seu parlamentària i té un acord molt ampli dels principals grups de la Cambra”. Confia que es pugui aprovar el més aviat possible per millorar el finançament de l’ens, sempre que sigui “un instrument al servei de les Cambres i no al servei d’estratègies partidistes”.

Constitució del nou Ple de la Cambra de Terrassa per al mandat 2023-2027 | Júlia Martínez

Més sobre Ramón Talamàs, reelegit president de la Cambra

Talamàs és llicenciat en Econòmiques (UAB), Censor Jurant en Comptes, diplomat en direcció comercial per ESADE, PADE per l’IESE i està cursant els últims crèdits de la llicenciatura de Ciències Socials a la UOC. Professionalment, va iniciar-se com a comptable en l’empresa tèxtil familiar TEXBA S.L. i seguidament durant tres anys com apoderat al BANC SABADELL.

Amb trenta-dos anys es va incorporar a CIRSA, grup del qual va ser-ne conseller delegat als cinc primers anys de la dècada dels noranta. Posteriorment i durant dos anys va ocupar la direcció general de FIGUERAS INTERNATIONAL SEATING, per passar els següents dos anys a desenvolupar diverses i variades activitats empresarials i professionals. L’any 1998 es va fer càrrec de la direcció de LA SIRENA com a conseller delegat fins a l’any 2006, en el qual va passar a dirigir ATRIAN BAKERS L’any 2010 es va incorporar a AUDENS FOOD com a director general i finalment durant els anys 2020 i 2021 va tornar a dirigir la mencionada ATRIAN BAKERS, com a conseller delegat.

Des de juny del 2019 presideix la Cambra de Comerç de Terrassa, càrrec que ha revalidat per aquest nou mandat. Us oferim un recull de fotografies de la constitució del nou Ple clicant en aquest enllaç.

Constitució del nou Ple de la Cambra de Terrassa per al mandat 2023-2027 | Júlia Martínez

Comparteix

Icona de pantalla completa