MónTerrassa
Els eixos comercials s’omplen d’activitats per rescatar l’esperit nadalenc
  • CA

Terrassa s’omplirà d’activitats nadalenques durant les festes. Els Eixos Comercials de la ciutat han programant diferents propostes amb esperit nadalenc a tots els barris de la ciutat perquè tots els terrassencs i terrassenques puguin gaudir d’un Nadal ple d’activitats. Així ho han afirmat la tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; i la regidora de Comerç, Jennifer Ramírez, en una roda de premsa aquest matí per explicar tots els detalls de la campanya de Nadal dels eixos. També hi han intervingut els representats dels eixos de Terrassa Centre, Ca n’Anglada, Ca n’Aurell, Mercat de la Independència, i Mercat de Sant Pere.

Xavier Linares, de Terrassa Centre, ha defensat que “volen seguir engrescant a la gent i generar ambient”. I per fer-ho, han organitzat el joc de caganer pels més menuts, així com el trenet del centre, on han invertit “molts recursos per seguir tenint-lo”, i s’ha mostrat molt agraït per tots els elements d’il·luminació. També han invertit molt de temps en fer vídeos dinàmics per tal que la gent pugui arribar als carrers cèntrics després de tots els canvis de circulació. 

Joan Pons, del Mercat de la Independència, també s’ha mostrat molt agraït per tota l’il·luminació al centre. Per mantenir el comerç, els dies forts de Nadal (el 22, 23 i 30 de desembre) obriran tot el dia de 8:00h a 20:00h perquè tothom pugui venir a comprar amb tranquil·litat i espaiadament. També acolliran un concurs de parades, tallers infantils, i activitats de bastons i de l’home dels nassos. Al Mercat de Sant Pere, Mercè Clavel ha comentat que estan realitzant un “rasca i guanya” per tal de regalar vals de compra per consumir al mercat. A més, al llarg de les festes de Nadal tindran grups de coral que cantaran nadales, animació musical amb el tió de Nadal, i el dia 4 de gener rebran el patge Xiu-Xiu.

Adrià Fontalegre, de Ca n’Anglada, ha explicat que han organitzat una visita a l’ermita del barri per donar a conéixer el seu valor i la seva història, i un concurs d’aparadors per fomentar els comerços. El guanyador l’escolliran els veïns i veïnes del barri, que podran votar en una butlleta del mateix comerç, i entraran alhora en un sorteig d’una panera. Les botigues associades també comptaran amb la visita de mitja hora del Pare Noel el 22, 23 i 24 de desembre. 

Ester Nosas, de Ca n’Aurell, ha remarcat que el seu objectiu és unir l’associació de comercials i l’associació de veïns, i per aquest motiu han demanat a tot el veïnat i comerciants una forta decoració, perquè el barri s’ompli d’il·lusió i esperit nadalenc. Entre les botigues han repartit tot tipus de tions de Nadal (amb ulleres, disfressats…) perquè els nens i nenes els busquin entre els aparadors. El 28 de desembre també celebraran la crema de la llufa i el 2 de gener també rebran el patge Xiu-Xiu a la plaça del Tint.

Totes aquestes activitats es duran a terme tenint en compte la situació epidemiològica actual. Marín ha destacat que “encarem aquestes festes amb molta força i il·lusió”, però ha recorda que cal actuar “amb molta responsabilitat, ja que les dades sanitàries ens alerten que no poden baixar la guàrdia”

Tota la programació i les activitats es poden consultar a en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa