MónTerrassa
Eduardo Morales i Mónica Martínez-Bravo reben el Premi Fundació Banc Sabadell
  • CA

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha lliurat el XIX i XX Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica a Eduardo Morales i Mónica Martínez-Bravo pels seus treballs d’investigació i economia, en un acte que s’ha celebrat a la seu central de Sabadell Herrero a Oviedo, Asturias. El premi té com a objectiu reconèixer el treball d’investigadors espanyols en els camps del coneixement econòmic, empresarial i social.

Eduardo Morales ha estat el guanyador de l’edició de l’any 2020 pel seu treball de recerca sobre les decisions estratègiques de les empreses i com contribueixen al seu comportament exportador i a la capacitat innovadora i Mónica Martínez-Bravo ha estat la guanyadora de l’edició d’aquest any pel seu treball de recerca en el camp de l’economia política i el desenvolupament econòmic i, en particular, per la seva contribució a l’anàlisi dels factors que determinen el grau d’èxit o de fracàs dels processos de transició democràtica.

Per una banda, la línia de recerca de Morales se centra en “el camp del comerç internacional i, en particular, en l’estudi del comportament exportador de les empreses” aclara Banc Sabadell en un comunicat. A més, ha treballat en l’àrea de l’economia urbana i l’econometria aplicada. Per altra banda, les línies de recerca de la professora Martínez-Bravo enllacen economia i política, “unint preguntes d’enorme interès amb models que il·lustren i clarifiquen els mecanismes rellevants, juntament amb acurats enfocaments empírics capaços d’estimar efectes causals mostrant-ne la rellevància”. Les seves investigacions es consideren fonamentals per entendre què determina el grau d’èxit o de fracàs dels processos de transició democràtica, segons afirma la Fundació.

Ambdós guanyadors han estat molt agraïts de rebre aquest premi: “Aquest tipus de premis tenen un paper fonamental a l’hora de donar visibilitat a la investigació que fem. Sempre aspirem, com a investigadors socials, a poder tenir un impacte en la societat i poder ajudar a resoldre els problemes socials als quals ens enfrontem” ha explicat Morales. En la mateixa línia, Martínez-Bravo ha declarat que és un honor rebre aquest premi i que espera que “serveixi per difondre el tipus de recerca que fem en economia, com per exemple la diversitat de temes que abordem, el rigor científic i l’enfocament empíric que sovint tenen les nostres investigacions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa