MónTerrassa
Edificis de Terrassa s’han d’adaptar a persones amb mobilitat reduïda
  • CA
Un bloc de pisos sense rampa d’accés per persones amb mobilitat reduïda | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

La Cambra de la propietat urbana de Terrassa i Comarca està impulsant una campanya per donar a conèixer la normativa en matèria d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques a les Comunitats de veïns per tal que ho tinguin present i evitar que el temps se’ls tiri al damunt.

Tant una llei estatal com una de catalana, imposen aquesta obligació, si bé, és cert, que els legisladors respectius han deixat terminis transitoris molt amplis per tal d’adaptar-se. Des de la Cambra expliquen que “són molts els ciutadans que es veuen obligats a esperar-se per tal que les Comunitats de propietaris dels edificis on viuen, es dignin a treballar-hi seriosament” i lamenten que encara “no ha arribat l’hora en què les administracions públiques puguin exigir a totes les Comunitats de propietaris que actuïn i facin efectiu el dret de les persones que en són afectades, cada vegada més, tant per l’increment de persones de gent gran com per situacions de privació sobtada de mobilitat”.

Des de l’institució recorden però que quan un veí (sigui o no propietari) justifica la necessitat per la seva discapacitat o hi ha persones més grans de 70 anys, la llei obliga a què les zones comunes dels edificis plurifamiliars on resideix porti a terme les obres necessàries per tal de garantir les condicions adequades a les seves necessitats d’accés a l’habitatge, de comunicació i d’interacció amb l’accés a l’edifici que siguin tècnicament possibles. I serà la Comunitat la que haurà de dur a terme i pagar les actuacions i les obres d’adequació necessàries.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Armand a novembre 15, 2016 | 12:07
    Armand novembre 15, 2016 | 12:07
    I què passa quan les característiques arquitectòniques de l'edifici fan impossible aquesta adaptació?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa