MónTerrassa
Dotze joves agafen experiència laboral al Consell Comarcal
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental acull des d’aquest dimecres, 29 de setembre, una dotzena de joves que hi han començat a treballar gràcies al Programa de Garantia Juvenil. Es tracta d’un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que ofereix durant un període de sis mesos, en règim temporal de pràctiques, una estada professional remunerada per a joves que tenen entre 19 i 29 anys. El president del Consell, Ignasi Giménez, ha estat l’encarregat de donar-los la benvinguda al seu nou lloc de treball, tot remarcant la “voluntat de donar oportunitats als joves de la comarca en la seva incorporació al món laboral i a conèixer l’administració pública”.

Aquest dimecres s’ha explicat als dotze joves les funcions i tasques que hi hauran de realitzar i Giménez els ha animat a aprofitar l’estada al Consell per adquirir nous coneixements. Cadascun d’ells realitzarà una feina concreta i adjunta a diferents departaments. Així, s’incorporaran com a tècnics de suport en les àrees de: Informàtica i Telecomunicacions, Dinamització de joventut, Sostenibilitat alimentaria, Energia i Servei de Biomassa, Arquitectura, Enginyeria, Observatori Comarcal, Gestió documental i arxiu, Promoció econòmica, Contractació i Recursos Humans. També es compta amb un administratiu de suport a la gestió administrativa i l’administració electrònica.

Des del Consell Comarcal es veu aquest programa de Garantia Juvenil com una molt bona oportunitat per activar les contractacions de jovent. A més, també es destaca com una eina molt valuosa per “fomentar noves vocacions industrials” o per ajudar a fer el pas “entre la formació pel treball i l’empresa”. El president ha recordat que a la nostra comarca hi ha més de 6.300 persones, menors de 30 anys, que es troben en situació de desocupació, la qual cosa reprsenta més d’un 12% del total d’aturats al Vallès.

El Consell Comarcal participa en el Programa de Garantia Juvenil des de l’any 2015 oferint l’oportunitat als joves a conèixer l’administració pública i treballar-hi per posar en pràctica els seus coneixements.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa