Bones notícies per a dos restaurants de Terrassa que mantenen la seva posició a la Bib Gourmand de la Guia Michelin. La prestigiosa guia gastronòmica ha donat a conèixer les noves incorporacions en aquesta categoria, les quals se sumen a aquells establiments que ja en formaven part. En total, són 284 restaurants a tot Espanya i Portugal els que compten amb aquesta distinció. A la nostra ciutat, tenim dos locals que han estat reconeguts: són El Vapor Gastronòmic i el Cel de les Oques. El Bib Gourmand reconeix aquells establiments que ofereixen un bon àpat a un preu assequible.

Des del Cel de les Oques han estat exultants davant del reconeixement, i han manifestat a les seves xarxes socials: “Un any més Bib Gourmands a la Guia Michelin d’Espanya i Portugal! Grandíssim equip del Cel i del Vapor! Gran orgulll! 2022 A tope! Si vens et farem feliç! Mil gràcies per estar sempre al nostre costat!”.

El Vapor Gastrònomic es troba ubicat al carrer de la Palla, número 15 (local esquerre). Des de la Guia Michelin se li ha reconegut la seva inclusió dins del Bib Gourmand perquè “a través del nóm del restaurant es busca retre un petit homenatge a la singular revolució industrial de Terrassa durant el segle XIX, bolcada en el món tèxtil i que la va fer conèixer arreu com la ‘ciutat de les màquines de vapor’. Què hi trobarem? Un menjador de senzill muntatge, una cuina a la vista i una carta tradicional actualitzada en què els plats a la brasa són els autèntics protagonistes, sempre procurant potenciar els productes de Km 0 o de proximitat”.

Al mateix carrer i número, hi trobem El Cel de les Oques, un dels restaurants amb més anomenada i reconeguts. Des de la Guia Michelin, la seva pertinença a la categoria Bib Gourmand es troba fonamentada amb: “ben ubicat en ple Centre, en un carrer estret i de vianants del casc antic. La parella propietària, amb l’Imma a la sala i en Sergi al capdavant de la cuina, aposta per una cuina tradicional actualitzada que, en la mesura del possible, treballa amb productes ecològics i de proximitat, procurant a més, rescatar receptes oblidades de les masies pròximes. (…) Una carta variada, menú del dia i complet menú de degustació de temporada”.

Recordem que a Terrassa també hi ha un tercer establiment que ha obtingut una “menció especial” per part dels crítics i que està inclòs dins del web de la Guia Michelin, és La Bodeguilla. Ubicada al carrer Josep Tapioles, número 1, en destaquen: “sorprèn per les seves instal·lacions ben cuidades, amb un clar protagonisme de la fusta. Cuina de mercat de tall tradicional, rica en textures i de gustos molt marcats”.


Nou comentari