MónTerrassa
Es disparen les consultes i denúncies fetes a l’Oficina del Consumidor
  • CA

L’Oficina Municipal al Consumidor de l’Ajuntament de Terrassa ha vist com aquest 2021 es disparaven les consultes i denúncies interposades. Durant tot l’any passat es van realitzar 4.266 atencions (presencials, telefòniques i per correu electrònic), el que suposa un increment del 57%, és a dir, gairebé el doble d’usuaris que en la temporada anterior. Aquesta xifra ha anat acompanyada també d’un augment del 244% de les denúncies de consum interposades, i les queixes registrades han pujat un 9% respecte l’any 2021. Cal tenir en compte però, que el 2020 va ser un any en plena pandèmia, i això va afectar notablement en el mercat de consum, reduint les compres i consumicions, i per tant, també les consultes informatives o de denúncies.

Quant a les temàtiques que més preocupen a les persones consumidores són, segons el nombre de consultes rebudes: l’electricitat (que és qui ha patit un increment més notable, del 242%), el comerç electrònic i el gas. Es tracta de les mateixes temàtiques que a l’exercici de 2020, però amb un clar increment quant al nombren de consultes realitzades, passant de 478 a 1.205 en tan sòls un any de diferència. Cal destacar els augments més notoris en les atencions vinculades en la reparació d’electrodomèstics (217%), post venda de mobles (207%) i venda de mobles (192%).

Aquestes són les dades que ha facilitat l’Ajuntament de Terrassa en el balanç que ha fet de l’Oficina Municipal. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la ciutat i regidora de Consum, Núria Marín, ha volgut posar en valor la importància del servei en en la situació socioeconòmica actual, i ha assegurat que “durant la crisi sanitària, el Servei de Consum ha estat al costat de les persones consumidores per assessora-les i acompanyar-les en les reclamacions. La complexitat del moment va servir per consolidar l’atenció i la tramitació telemàtica, fet que ha permès agilitzar la prestació del servei i assumir l’augment de consultes d’informació que s’han produït”. Marín ha explicat que de cara al 2022, hi ha la prioritat de “seguir potenciant aquests canals, així com, la mediació i l’arbitratge com a eines que ens permeten estar al costat de la ciutadania i ajudar en la resolució de conflictes que se’n puguin derivar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa