MónTerrassa
La digitalització, clau per a la recuperació econòmica segons PIMEC
  • CA

La patronal PIMEC ha realitzat aquest matí l’acte virtual “Nova economia: volàtil, complexa i digital”, celebrat per PIMEC Joves Vallès Occidental, dins el cicle de trobades organitzat per la patronal amb l’objectiu d’aprofundir en matèria de digitalització i nova economia. Antoni Cañete, president de PIMEC, ha encoratjat les empreses a aprofitar la digitalització, a introduir el paper del coneixement per no perdre lideratge, i defensa aprofitar els fons europeus per digitalitzar els negocis.

“Les pimes han d’aprofitar les oportunitats de la digitalització i prendre decisions per no perdre el tren cap a l’economia del futur”, així ho ha afirmat Cañete durat la jornada. En resposta a una pregunta del president de PIMEC Joves Vallès Occidental, Alberto Rodilla, qui ha estat l’encarregat de moderar la jornada, el president també ha posat de manifest “la importància de potenciar la participació de les pimes en la compra pública i en el repartiment dels fons Next Generation EU per tal d’aconseguir la transformació digital de les petites i mitjanes empreses com a palanca estratègica cap a la recuperació de l’economia amb la creació d’ocupació i la generació de riquesa”.

També ha volgut declarar que la capacitat d’aprenentatge no la tenen exclusivament les grans empreses de l’IBEX, ja que, “amb actitud i visió, les pimes poden jugar a primera divisió i guanyar el partit gràcies a la seva capacitat d’adaptació i resiliència”. En aquesta línia ha afirmat que “o introduïm el paper del coneixement, o perdrem lideratge”.

Dionís Guzmán, director general d’ISDI Barcelona, per la seva part ha explicat que “les empreses han de fer un canvi de mentalitat per entendre que cal un aprenentatge constant, ja que ser digital és una manera de fer i de pensar”, però també ha aclarit que han de ser conscients que l’aplicació de la tecnologia no ho deixa tot fet dins un negoci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa