MónTerrassa
Desconvocada la vaga de Motherson Spain a Castellbisbal i Polinyà
  • CA

Els comitès d’empresa i la direcció de Motherson Spain han arribat finalment a un acord per actualitzar les taules salarials amb la mediació del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). Amb aquest acord, es desconvoquen les jornades de vaga parcial previstes pels dies 7, 16, 17, 20 i 21 de juny als centres de treball de Polinyà i Castellbisbal (Vallès Occidental), a més del de Palència.

Les dues parts han acordat un increment salarial per al 2022, amb efectes des de 1 de gener, d’un 5%, que inclou el 2 % previst en el Conveni de la indústria química més un 3 % de regularització salarial de 2021, i que quedarà consolidat en taules. Si a finals d’any la diferència amb l’IPC real és positiva, s’abonarà a tant alçat, sense que es consolidi en taules.

L’acord també estableix que l’increment salarial per a l’any 2023 serà d’un 2,75 %, corresponent al 2 % que preveu el conveni de la indústria química més un 0,75 %, que també es consolidarà en taules. Els sindicats destaquen en un comunicat que l’acord ha estat possible “gràcies a la pressió de les diverses jornades de vaga que s’havien convocat per a aquest mes i que amb la consecució de l’acord han quedat desconvocades”.

L’empresa feia una “interpretació particular de la clàusula”

En un inici, el sindicat de Comissions Obreres d’Indústria de Catalunya (CCOO) va explicar en un comunicat que l’empresa feia una “interpretació particular d’aquesta clàusula per justificar-ne l’incompliment”, motiu pel qual els treballadors i treballadores de la companyia van decidir plantar-se i exigir aplicar la revisió salarial acordada.

Les jornades de vaga es van convocar pels dies 7, 16, 17, 20 i 21 de juny, en els quals es farien 4 hores d’aturada per torn de treball. Ara, però, amb l’acord arribat entre direcció i comité d’empresa, es desconvoquen totes les cinc jornades de vaga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa