MónTerrassa
La demanda contra el Govern per les restriccions Covid, admesa a tràmit

La primera demanda realitzada per l’associació Autònoms Egarencs per les restriccions derivades per la pandèmia de la Covid per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha estat admesa a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ho ha comunicat la mateixa entitat que afirma que està focalitzada en el segon decret de l’Estat d’Alarma, i que és la primera demanda d’aquest tipus que prossegueix el curs legal. Els afectats reclamen “compensacions econòmiques” i denuncien que “les mesures dictades per l’executiu català van ser “arbitràries” i les ajudes “insuficients”.

Així ho justificava Ignacio Rubio, president de l’Associació d’Afectats pel Coronavirus (AEDACS), i assessor de l’entitat terrassenca Autònoms Egarencs, en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio: “aquesta demanda posa sobre la taula la reclamació de pèrdues econòmiques que la gent ha patit i que les ajudes no van arribar a molts professionals. No hi havia un criteri tècnic legal sobre el que s’havia de fer, s’anava treballant sobre la marxa i pensant, ‘a veure què fem la setmana vinent'”.

L’advocat Gustavo Ruiz, coordinador de la demanda i membre d’AE també considera que les ajudes van ser insuficients, la qual cosa va obligar a molts autònoms a tancar el seu negoci. “En aquests moments s’està realitzant una sèrie de pericials per establir el cost econòmic que ha representat per als autònoms de Terrassa aquestes pèrdues. Volem que la gent ens traslladi les dades de la situació econòmica que han hagut de patir aquests dos anys i, a partir d’aquí, poder quantificar-ho mitjançant una pericial que es realitzarà quan arribi el moment”, ha aclarit.

No descarten portar-ho a Europa

Pel que fa al motiu que els ha empès a portar-ho davant de la Justícia, Ruiz ha manifestat que “hi ha circumstàncies que s’han creat artificialment per causa de les mesures preses, mesures que no han ajudat a crear una millor situació sinó que l’han agreujat”. A més, es fonamenten en el fet que des del Tribunal Constitucional es va declarar inconstitucional el decret del Govern espanyol del Segon d’Estat d’Alarma. Des d’Autònoms Egarencs subratllen que estan disposat a anar a Europa si la justícia espanyola no els fa cas. També estan oberts a incloure en la demanda altres associacions d’autònoms afectats per les mesures Covid del Govern català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa