El Govern ha acordat concedir la Medalla al treball President Macià 2022 a David Garrofé. Així ho ha donat a conèixer la Generalitat de Catalunya en un comunicat en què s’informen de les disset persones que rebran aquest reconeixement, a més del lliurament de la Placa al treball a cinc entitats. Les medalles i plaques al treball president Macià es van crear l’any 1938 i són obertes a qualsevol persona o entitat.
Aquests guardons reconeixen les persones que dins del món del treball hagin destacat per les seves qualitats, mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals. Així mateix, també premien les empreses o organitzacions que hagin destacat en alguna d’aquestes categories: foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat; responsabilitat social i corporativa; igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar i corresponsabilitat entre dones i homes dels treballs de mercat i domèstic i de cura de persones.
Per conèixer la resta de premiats pots clicar aquí.
Qui és David Garrofé
David Garrofé Puig. Llicenciat en Dret per la UAB i Programa d’Alta Direcció per l’IESE. Amb només vint-i-tres anys, va entrar a la patronal Cecot l’any 1987 sota la presidència de Pere Guitart per dirigir una entitat que comptava amb poc més de sis-centes empreses associades, i en un context d’incipient recuperació econòmica, on sectors com el químic o el metal·lúrgic guanyaven pes específic en detriment del tèxtil, que havia patit una forta crisi en els anys setanta i just havia finalitzat un Pla de reconversió (1981-1986).
Des de llavors, Garrofé va consolidar un equip intern de treball que va desenvolupar l’estratègia de l’entitat de manera continuada sota els mandats de Pere Guitart entre 1987-1988, d’Eusebi Cima (1988-2005) i amb Antoni Abad des del 2005 fins al mes de gener de 2020. Des de la patronal, en el moment en què va deixar la secretaria, van manifestar el seu agraïment a la tasca realitzada, ja que “durant els darrers trenta-quatre anys, la modernització, actualització i projecció de l’entitat més enllà de la ciutat de Terrassa ha estat, en gran mesura, fruit de la seva gestió”.
I és que des de la mateixa Cecot va ser un dels promotors del primer portal digital patronal d’intermediació laboral, el qual va servir de model per crear, a finals dels 90, el Servei Català de Col·locació. L’any 1996 va impulsar la creació de la Fundació Cecot Formació i, des de la patronal, va liderar els programes d’ajuda a la creació d’empreses a Catalunya. En plena crisi, l’any 2011, va crear el programa REEMPRESA per salvaguardar microempreses i crear ocupació, el qual va ser escollit com el millor programa d’emprenedoria, reconegut per la Comissió Europea l’any 2017.