MónTerrassa
Crida al Vallès a fer una demostració de força pels drets socials el 12D
  • CA

Els sindicats, entitat veïnals i moviments socials criden al Vallès a fer una “demostració de força” per reivindicar els drets socials. “Hem de recuperar els drets perduts, des del sofà o des de Twitter això no es farà. S’ha de guanyar des del carrer”, ha manifestat Daniel García, membre de l’equip de treball d’UGT del Vallès Occidental en l’acte de presentació de la manifestació que tindrà lloc aquest diumenge, 12 de desembre, a Barcelona. Serà a les 12h des de la plaça Urquinaona, i baixarà per Via Laietana fins arribar a la plaça Sant Jaume. Porta per lema “Volem més drets i més justícia social”, i està convocada per la Plataforma + Drets i + Justícia Social, de la qual en formen part els sindicats UGT i CCOO. 

“Som una comarca essencialment industrial, i necessitem que l’aposta per la reindustrialització i el canvi de model productiu sigui una realitat. Un model que garanteixi les condicions de vida i treball dels treballadors”, ha subratllat Tània Pérez, secretaria dAcció Territorial i socioeconomia, de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central. Des d’UGT, Garcia també ha recordat els motius pels quals els vallesans s’han de sumar a la manifestació. “Tenim molts reptes al nostre davant, per exemple, millorar l’accés als polígons industrials o una aposta clara per la formació professional per poder donar resposta a les noves necessitats. Estem en una comarca que tenim universitat i infraestructures de primer nivell però que ens cal donar-los projecció. I això passa per una aposta per la R+D, formació i infraestructures del segle XXI”. 

Aquests són alguns dels motius pels quals s’ha convocat aquesta manifestació: formació, investigació, mobilitat, treball… “Perquè els drets socials i laborals els defensem a la feina, amb diàleg social amb l’administració i la patronal, però també al carrer, que és on realment es conquereixen”, han recalcat. També hi ha l’exigència “de la derogació de la reforma laboral, la pujada del salari mínim a mil euros, la regulació dels preus del lloguer, o una major aposta pels serveis públics sanitaris, especialment colpejats per la pandèmia. “És el moment que se’ns reconegui l’esforç fet durant aquests dos anys i es pensi en els treballadors”, diuen.

La manifestació coincideix amb l’aprovació dels pressupostos catalans i espanyols, i des de la Plataforma convocant ho veuen com un “punt de partida”. I és que “després d’aprovar uns pressupostos progressistes el que s’ha de fer és exigir que es compleixin. No si val només amb promeses, calen fets. Portem ja un any i mig d’anuncis, però s’han d’executar. I ara és el moment d’exigir que això es faci, i la manera de reclamar-ho és a través de la mobilització social”, ha sentenciat Pérez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa