MónTerrassa
Crida dels pensionistes a una sumar-se a nova manifestació a Terrassa
  • CA

El Moviment per unes pensions dignes crida a la ciutadania a sumar-se a una nova manifestació aquest dissabte, 13 de novembre, a Terrassa. El punt de sortida serà des de l’Ajuntament de Terrassa, a partir de les 11 del matí, i finalitzarà davant de les oficines centrals del BBVA, al Portal de Sant Roc. La llista de reivindicacions que posen sobre la taula és llarga i contundent. Es tracta d’una convocatòria motivada davant de l’èxit que va tenir la concentració a Madrid el passat 16 d’octubre -amb presència terrassenca-, en la qual es reclamava la derogació de les reformes laborals i de les pensions.

“Es donen les condicions necessàries de protesta i de repulsa contra el que estan sent les propostes que hi ha a la taula de diàleg, i on la patronal i els sectors financers afavorits pels poders econòmics espanyols i europeus intenten imposar les seves propostes, no important-los la situació social i precària en què viuen diversos milions de famílies sota el llindar de la pobresa”, manifesten en un comunicat.

Però els pensionistes alerten que aquesta manifestació va molt més enllà i afecta a molts més col·lectius, com els estudiants i els treballadors. Així protesten contra: els abusos bancaris, el tancament d’oficines bancàries (i per això l’acte finalitza davant del BBVA, un dels darrers bancs en fer tancament massiu de caixers a la nostra ciutat), els preus abusius de llum i gas, la bretxa de gènere, l’obertura dels CAP i les visites presencials; i la reforma laboral i de les pensions. A més, també critiquen els plans de pensions privats d’empresa i reclamen l’IPC real de les pensions.

Els pensionistes esperen que la ciutadania de Terrassa “secundi aquesta mobilització”, i recorden que la plataforma porta defensant cada dilluns des de fa ja uns anys davant de l’Ajuntament de Terrassa “unes pensions dignes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa