MónTerrassa
Es consolida el projecte conjunt de conserva de tomàquet al Vallès

Diverses entitats d’Economia Social i Solidària del Vallès continuaran el projecte conjunt de fer conserva de tomàquet per abastir les associacions, les cooperatives i els grups de consum que hi cooperen, consolidant així la iniciativa iniciada l’any passat. Aquest mes de maig es va signar l’acord de col·laboració entre la desena d’entitats que hi participen a l’Espai agroecològic de Gallecs. 

La trobada va ser la primera vegada que les entitats es van reunir per primer cop en persona, després d’unes quantes reunions virtuals. “Entre tots ens hem tornat a coordinar per portar a terme l’elaboració i la distribució de la conserva de tomàquets agroecològics de la comarca”, expliquen des de l’Ateneu Cooperatiu Vallès Occidental. 

L’any passat, es van conrear 1.000 kg de tomàquet de la varietat Pera rastrera de l’Ebre, a l’Horta La Fanecada de Cardedeu, i es van elaborar i distribuir 950 pots de tomàquet triturat entre les entitats participants del Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Es consolida el projecte conjunt de conserva de tomàquet al Vallès | Ateneu Cooperatiu Vallès Occidental

Es dobla la producció de tomàquet

Enguany, es dobla la producció de tomàquet, fins arribar als 2.000 kg, i la novetat és que s’incorporen a la producció dos pagesos agroecològics més, de manera que el conreu queda repartit entre la Masia de Ca n’Oliveró de Castellbisbal, l’Horta La Fanecada de Cardedeu i La Magalla de Cabrera de Mar.

L’elaboració de la conserva de tomàquet triturat és “tot un repte” que comporta hores de dedicació d’unes quantes activistes. “Però vist l’èxit de l’any passat, en què vam vendre tots els pots en pocs mesos, no tenim cap dubte de tornar a elaborar el producte i continuem defensant els valors de treballar conjuntament per compartir experiències, contactar amb productors locals i pactar preus justos, mostrar el que implica consumir productes fets al territori, utilitzar varietats locals, donar suport a la petita pagesia i utilitzar els obradors del Vallès per arribar al punt final de distribució i venda”, conclouen.

Es consolida el projecte conjunt de conserva de tomàquet al Vallès | Ateneu Cooperatiu Vallès Occidental

Una desena d’entitats que hi participen 

Hi participen l’Associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana de Granollers, La Magrana de La Garriga, i l’Egarenca de Terrassa , les cooperatives La Fresca de Cardedeu i El Rodal de Sabadell i el grup de consum 5 Quarteres de Mollet, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i el del Vallès Occidental, i de l’Associació Llavors Orientals. Aquest any, s’han afegit a la col·laboració l’associació el Cogombre a l’Ombra de Sant Feliu de Codines i la cooperativa La Feixa, de Mataró. 

Nou comentari

Comparteix