MónTerrassa
La consellera Àngels Chacón passeja pel centre social d’artesania tèxtil Teixidors
  • CA

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha visitat a Terrassa el centre social d’artesania tèxtil Teixidors. La consellera ha volgut conèixer de primera mà la tasca que realitza el centre, reconegut àmpliament no només pel seu vessant social, sinó sobretot per la seva qualitat artesana.

La consellera ha mantingut una breu reunió amb el president de l’entitat, Xavier Queralt, i altres membres de l’equip directiu, i posteriorment, ha visitat les instal·lacions. Des de la seva fundació el 1983, Teixidors és un centre amb clara vocació social orientada a aconseguir la independència econòmica i la integració social de persones amb dificultats d’aprenentatge. Aquest objectiu prioritari, es desenvolupa a partir d’un treball eminentment creatiu i capaç de generar productes excepcionals.

Al llarg dels seus gairebé 40 anys d’història, Teixidors s’ha llaurat un nom i prestigi en el sector artesà tèxtil, per la qualitat dels seus productes. Al 2008, va ser reconegut amb el Premi Nacional de Artesanía, i al 2019, va ser present a la I Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania amb el documental Tracing 200Kg of Merino Wool ( 2012), dirigit per Borja Garmendia i guardonat amb el Grand Laus 2013 per ADG-FAD. Actualment, Teixidors està adscrita a la Fundació FUPAR. El seu projecte és una filosofia de treball i una aposta per la singularitat. Teixidors es nodreix de l’essència del treball artesanal, les seves eines, els processos i l’actitud que comporta. Utilitzen els clàssics telers de fusta, filant les millors matèries primeres (llana merina, caixmir, lli…) i seguint un procediment estrictament manual, una recepta que combina la tradició i la visió de futur. Creació de productes únics, irrepetibles, elaborats amb materials de la millor qualitat i sota un procés artesanal des de l’inici de la producció.

El Departament d’Empresa i Coneixement —a través d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)— té com a missió fomentar la imatge i prestigi social, difondre i preservar el valor patrimonial, millorar la competitivitat i rendibilitat i augmentar la presència internacional i digital del sector artesà, mitjançant actuacions de promoció comercial, cultural, formativa i divulgativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa