MónTerrassa
El Consell Comarcal opta als fons europeus per a la modernització de Mercavallès
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) s’ha presentat formalment a la convocatòria europea d’Ajudes per al suport a mercats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, promoguda pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. L’objectiu és acompanyar la transformació estructural prevista de les instal·lacions de Mercavallès amb una sèrie de mesures que impulsin la seva digitalització, circularitat i competitivitat consolidant el seu paper com un servei públic essencial, sostenible, accessible i de proximitat, que promogui una distribució alimentària saludable i sostenible.

Aquesta tarda, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha presentat el projecte acompanyat de la consellera de Serveis Centrals, Maria Carmen Cebrian, i del president de l’Associació de Majoristes de Mercavallès, Enric Torras. El cost del projecte és de 293.939€ i la subvenció sol·licitada és de 242.925€, i el calendari d’execució és de genera a desembre de 2022.

La petició de fons europeus preveu diferents tipus d’actuacions: la digitalització, la sostenibilitat i la promoció. Pel que a fa a la digitalització, el projecte contempla actuacions dirigides a la digitalització del control d’accessos general i del Punt Verd amb l’objectiu de dotar d’eines que permetin la gestió de les entrades i sortides dels usuaris i residus. En relació a la sostenibilitat i la circularitat es contempla la millora de les activitats de l’espai del Mercat Circular amb la creació d’un programa informàtic per a la gestió de la recollida, distribució, seguiment i traçabilitat dels aliments i l’adquisició de cambres frigorífiques per a la conservació dels productes. En quant a la comunicació i promoció, vol ser un atractiu per a empreses susceptibles d’instal·lar-se al mercat per maximitzar l’ocupació de la nau majorista i enriquir la seva composició amb altres productes i categories.

El president del Consell ha explicat que “aquesta convocatòria és una oportunitat per treballar qüestions clau com la digitalització, els circuits d’aprofitament alimentari, la gestió dels residus i la promoció de l’equipament per tal de poder acollir nous negocis en les parades disponibles. En paral·lel, estem treballant dos temes que són claus pel futur del mercat: la renovació de les concessions, que finalitzen el 2022, i el projecte de millora de l’equipament, que estem treballant un projecte executiu que ha de permetre inversions per abordar la rehabilitació amb criteris de sostenibilitat”.

Cal recordar que Mercavallès és el principal mercat majorista del Vallès, que compta aproximadament amb 30 empreses i la seva superfície, d’aproximadament 1 hectàrea, està dividida en 2 zones: l’àrea del mercat majorista, que consta d’una nau amb 60 llocs de mercat, i un espai descobert, per a serveis i aparcament de tot tipus de vehicles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa