MónTerrassa
El Consell Comarcal ajuda a 15 pimes a transformar-se cap a la indústria 4.0
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) està fent l’acompanyament a 15 pimes industrials en la transformació cap a la indústria 4.0 aquest any 2021. Aquest acompanyament es fa des del projecte “Impuls de la Digitalització a les PIMES industrials amb l’objectiu d’analitzar i identificar les necessitat de les empreses i definir un full de ruta amb les solucions per adoptar les noves tecnologies que ofereix el mercat. Per portar a terme el projecte es compta amb la col·laboració dels partners especialitzats i tecnològics que acompanyen en tot el procés.

En base a aquests acompanyaments realitzats, es conclou que les empreses tenen necessitats en la digitalització per l’optimització dels processos productius. En aquest sentit, les noves tecnologies poden aportar solucions, ja sigui a partir de l’automatització i robotització, sistemes de sensorització, traçabilitat de processos o integració de sistemes amb clients o proveïdors. També es detecta la necessitat de productes amb funcionalitats digitals -integració d’electrònica i sistemes digitals- i també la integració de solucions tecnològiques.

El conseller de Desenvolupament Econòmic Local i alcalde de Barberà, Xavier Garcés, ha explicat que “les empreses reben suport constant i permanent per part del Consell Comarcal i dels responsables tècnics dels ajuntaments col·laboradors, per acompanyar i assessorar en les diferents etapes i identificar noves oportunitats de creixement”. Ha posat com exemple que durant el transcurs del projecte s’ha facilitat l’accés a més de 20 empreses a programes i convocatòries de diferents organismes, com ACCIÓ, el Ministeri d’Indústria Comerç i Turisme, la Diputació de Barcelona, les patronals i cambres de comerç, a òrgans de finançament o d’altres entitats com les universitats i Centres tecnològics.

Aquest servei està sent molt ben rebut per les pimes participants. Josep Maria Soms de l’empresa ICELAND SEAFOOD (Viladecavalls) i participant d’enguany, ha dit que “el projecte ens ha ajudat a revisar alguns processos interns i identificar noves solucions amb l’objectiu de millorar en eficiència interna”. Per la seva banda, Jordi Canal de l’empresa INTERFLEX (Montcada i Reixac) que està en la fase d’acompanyament, indica que “el projecte ens està facilitant eines i recursos per avançar en accions en curs amb un suport especialitzat”.

El projecte es va iniciar l’any 2019 i en total ha acompanyat amb aquest servei a 43 empreses industrials gràcies a la col·laboració d’onze ajuntaments de la comarca. En general, el perfil de les empreses és de menys de 50 treballadors, amb baix nivell de digitalització i amb compromís i capacitat per iniciar o millorar en els seus processos i productes. De les entrevistes realitzades el 84% de les empreses han obtingut un resultat que en termes generals, les situa en un baix nivell d’implementació de tecnologies digitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa