El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha editat uns materials per ajudar a la població de la comarca a comprendre els nous trams de la factura elèctrica i a conèixer consells per estalviar energia a la llar i abaratir el cost energètic a casa. Ho ha fet avui, 21 d’octubre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia. Enguany aquesta data ve marcada pels preus màxims històrics de la llum.

“Canviar alguns hàbits de consum pot ajudar a rebaixar la factura de la llum i a aconseguir una major eficiència energètica”, afirmen des del Consell. En els materials editats, que properament es distribuiran als municipis de la comarca, es detallen diferents accions que es poden fer per rebaixar la factura elèctrica:

  • Contractar una comercialitzadora elèctrica del mercat regulat. Contractar companyies del mercat lliure amb “tarifa plana” sempre  resulta més car.
  • Adequar la potència contractada a les necessitats reals. Aquest canvi es sol·licita a través de la teva comercialitzadora elèctrica.
  • Desplaçar els consums a períodes fora de les hores punta. També recomanem l’ús de temporitzadors per a programar l’encesa i l’apagada d’aparells elèctrics, com el termo per a escalfar l’aigua.
  • Fer les rentadores amb aigua freda i programa curt.
  • Fer servir el rentavaixelles en mode “eco”.
  • Evitar els consums “fantasma”: No deixar cap aparell en standby (llumetes vermelles), desendollar els carregadors de mòbils i tauletes i recordar apagar el wifi quan no s’estigui  utilitzant.
  • Si és possible, canviar els electrodomèstics més antics per altres amb la millor eficiència energètica.
Material editat pel CCVOC per gestionar el consum energètic | CCVOC

En els materials editats pel Consell també s’indica les diferències entre els trams horaris de facturació i el que seria recomanable fer o deixar de fer en cada un. Per exemple, en període punta utilitzar els aparells estrictament necessaris i en l’hora vall –la més econòmica- fer tot aquella despesa energètica que no és imprescindible.

Nou comentari