MónTerrassa
Denuncien un “col·lapse continu” de camions a les àrees de servei de l’AP-7

El Gremi de Tranports i Logística de Catalunya denuncia un col·lapse continu a les àrees de servei de l’autopista l’AP-7, per on hi circulen diàriament uns 15.000 vehicles pesants de transport de mercaderies, segons dades del Gremi. Això ocasiona problemes de sobresaturació d’aparcament i de seguretat viària en les tres úniques àrees de servei a l’autopista, que son “absolutament insuficients”, i dificulten que els transportistes puguin realitzar els descansos obligatoris.

El president del Gremi, Antonio Martínez, reitera que “és especialment preocupant la situació d’inseguretat viària s’està originant en aquestes àrees de servei”. Critiquen que el total de places d’aparcament per a camions que ofereixen conjuntament les tres àrees de servei no assoleix el centenar, la qual cosa “no cobreix ni mínimament les demandes dels transportistes per a poder realitzar els descansos que per llei estan obligats a fer cada 4,5 hores”, ni les seves necessitats d’aparcament i avituallament.

Les àrees de descans provisionals pels camions de l’AP-7, “absolutament insuficients”

Davant d’aquesta situació, s’ha obert els caps de setmana les antigues platges on se situaven de les cabines de peatge de Martorell i La Roca, una solució que també qualifiquen com “absolutament insuficient” ja que manquen dels més mínims serveis d’higiene o manutenció per a cobrir les necessitats dels transportistes.

Segons informen, molts transportistes es veuen obligats a estacionar en els carrils d’entrada i sortida al costat de l’autopista “amb el consegüent risc que qualsevol vehicle que transiti per la via pugui col·lidir amb els camions aparcats”. Així doncs, demanen a l’administració que aporti una solució o una alternativa real per resoldre-ho.

Més sobre el Gremi de Transports

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa