MónTerrassa
Clam unànime al Vallès perquè s’eliminin els peatges de la C-16
  • CA

Unanimitat al Vallès Occidental en la petició de reclamar al Govern de la Generalitat que elimini els peatges de la C-16 que afecten els municpis de Terrassa, Sant Cugat i Manresa. Així s’ha demostrat en el ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental que ha aprovat una proposta de resolució presentada pels grups Tot per Terrassa i En Comú Guanyem.

La moció també acorda instar a l’Estat i a la Generalitat que “de manera urgent” defineixi un model de gestió i finançament per al manteniment de les vies, tant d’aquelles que ja han exhaurit la consessió -com seria el cas de l’autopista AP-7- com també d’aquelles que ho hauran de fer en els pròxims anys -com seria el cas de l’autopista de la C-16-. Un sistema que des del plenari comarcal vallesà consideren que ha de garantir els objectius relacionats amb “la lluita contra el canvi climàtic, vertebració territorial seguretat vial”, a més d’incentivar l’ús del transport públic i que respecti els principis “d’equitat, solidaritat i justícia social”.

La proposta també reclama al Govern que desplegui la Llei vinculada al finançament del sistema de transport públic de Catalunya i que el nou model de finançament de les vides ràpides inclogui “un component ambiental que promogui les alternatives al vehicle privat”, fet que s’hauria de fer parant especial atenció “al desplegament i les millores de les xarxes ferroviàries de rodalies i regionals i noves xarxes ferroviàries de mercaderies”.

Compensacions pels municipis

El Consell Comarcal també demanarà a les administracios que s’estudïin “compensacions” per aquells municipis que “han patit els greuges de les explotacions de les autopistes i vies ràpides que creuen el seu territori ” i que ara es veuen “perjudicats financerament per la fi de les concessions i la pèrdua d’ingressos per IBI” per a les arques municipals.

Per últim. la moció aprovada aquest dijous pel plenari comarcal recull la petició a la Generalitat que “faciliti la definició d’un pla de recol·locació externa dels treballadors afectats pels ERO vinculats a la fi de les concessions i que garanteixi el manteniment dels llocs de treball de les persones empleades en les tasques de manteniment de les vies”.

Peatge de les Fonts a la C-16 | ARXIU
Peatge de les Fonts a la C-16 | ARXIU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa