MónTerrassa
Circontrol duplicarà la producció de la planta del Vallès

El fabricant d’equips de recàrrega de vehicles elèctrics Circontrol preveu duplicar la capacitat de producció de la planta de Viladecavalls. Els propers mesos, la firma estrenarà una nau de 2.000 m2, de manera que la superfície de la fàbrica passarà de 7.000 m2 a 9.000. També estrenarà un nou laboratori d’assajos per desenvolupar nous productes i guanyar competitivitat.

Joan Hinojo, director general de l’empresa, afirma que “el volum de feina que requerirà el mercat és impressionant” pel que es necessitarà més espai per a la producció. És el tercer espai que aixeca Circontrol, que preveu dues ampliacions més fins al 2024: “Ara ja tenim previst ocupar el nou espai molt més de pressa, de manera que en poc més d’un any podríem començar a aixecar la quarta ampliació i ja estem pensant en la cinquena”, explica Hinojo. Tot i així, no vol cantar victòria abans d’hora, i prefereix mostrar-se cautelós pel que fa aquesta possible ampliació de les instal·lacions fins el 2024, perquè “dependrà molt de l’evolució del mercat”. De moment, estrenaran el nou espai de 2.000m2 que els ha de permetre duplicar la producció anual.

Hinojo celebra el creixement que ha viscut Circontrol des que l’any 2010 va centrar el negoci en els punts de recàrrega. Recorda que la firma va néixer fa 25 anys, però no va ser fins fa 13 anys, el 2008, que va centrar-se en l’electromobilitat. L’any 2010 van abandonar Terrassa per estrenar l’actual fàbrica a Viladecavalls, on el 2014 van construir un segon edifici per ampliar la producció. Ara, 7 anys més tard, estan a punt de celebrar la seva tercera ampliació.

Un treballador de Circontrol fent ús d'un carregador  | ACN
Un treballador de Circontrol fent ús d’un carregador | ACN

Entrena d’un nou laboratori

Per altra banda, la companyia estrenarà un nou laboratori d’assajos per desenvolupar nous productes i guanyar competitivitat. “L’espai permetrà fer proves normatives més ràpides, sense necessitat d’anar a instal·lacions de fora de la companyia”, destaca el director. Núria Comellas, consellera delegada de Circontrol, destaca que “és un sector molt ràpid, i nosaltres hem d’anar al mateix ritme”. “Amb el nou laboratori tindrem avantatge per treure nous productes de qualitat“, explica mentre recorda que el 20% de les vendes de Circontrol són de productes que tenen menys d’un any de vida, el que reafirma encara més el compromís de la fàbrica amb la innovació.

A més a més, la companyia ha augmentat la seva plantilla un 13,5% des del gener, amb professionals de l’enginyeria de diferents especialitats per donar un impuls al departament de Recerca i Desenvolupament (R+D), que representa un 38% dels treballadors.

Reforçar la presència a l’estranger

La companyia ha explicat que té l’intenció de créixer molt més a l’estranger. Dins d’Europa, Hinojo es proposa consolidar el mercat de França i Itàlia, però sobretot ser líders a Alemanya, el país més gran del continent en demanda del vehicle elèctric. “Alemanya té una normativa molt exigent i restrictiva, però estem a punt de rebre el certificat d’homologació per treballar-hi plenament, i hi entrarem amb força”, assegura. Creuant l’oceà, el director desitja guanyar presència a Mèxic i introduir-se als països de l’Amèrica del Nord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa