MónTerrassa
Circontrol, un pas més a prop d’aconseguir l’autosuficiència energètica

L’empresa vallesana Circontrol es troba a un pas més a prop de ser autosuficient en la generació de l’energia que necessita. Aquest passat mes de març, l’empresa ha arribat a cobrir la meitat de les seves necessitats energètiques globals amb energia provinent de les seves pròpies plaques solars, tal i com exposa l’empresa amb seu a Viladecavalls en un comunicat. Les accions que s’han dut a terme a l’empresa els últims mesos per controlar el flux d’energia han donat resultats “molt positius” ja que les mostres de les últimes setmanes indiquen que alguns aspectes de la gestió energètica de l’empresa tenen un “molt bon rendiment”.

Es tracta d’una “fita” aconseguida a través de les plaques fotovoltaiques -capaces de generar gairebé 170 kW- però també a través dels sistemes de re-injecció de la energia. Les accions que s’han realitzat han implicat “instal·lar transformadors toroïdals, convertidors i mesuradors que envien les dades a un software, així com la configuració del mateix i anàlisis de les dades extretes”.

En total, segons exposen a la web, es compten amb més de 30 punts de mesurament repartits per les instal·lacions per monitoritzar d’on ve l’energia, cap on va i en quina quantitat.

Circontrol és capaç de generar més energia de la que consumeix

L’empresa exposa que els resultats son “molt bons”. De fet, “la majoria de jornades al migdia, les instal·lacions de Circontrol generen més energia de la que consumeixen i inclús entreguen energia sobrant a la xarxa”, exposen. Segons destaquen experts de l’empresa, entre mitjans de febrer i març, la meitat de la energia consumida per Circontrol era energia verda.

Una empresa amb un clar compromís amb el medi ambient

Amb les inversions solars de l’empresa que generen gairebé 170 kW, la companyia demostra “el compromís amb el medi ambient contribuint a nivell global a la descarbonització de l’energia i millora de la qualitat de l’aire”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa