MónTerrassa
Circontrol abasteix de punts de recàrrega elèctrica les autopistes d’Amèrica Llatina
  • CA
Un dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics
Un dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics | Circontrol

!--akiadsense-->

L’empresa de Viladecavalls Circontrol ha participat en la creació de tres autopistes elèctriques a l’Uruguai, Mèxic i l’Argentina. I els seus carregadors també estaran presents en el primer corredor elèctric de Paraguai que anirà d’Asunción a la presa de resclosa de Itaipú. Es tracta d’una aposta clara per la mobilitat sostenible, gràcies al fet que tres grans fabricants d’automòbils que operen en aquests països compten amb grans reserves de liti, material crític per a la bateria dels VEU. A més, la regió, compta amb el major percentatge mundial d’energies renovables.

Entre aquests objectius destaca la creació d’una infraestructura de recàrrega potent ja que és clau per a aconseguir aquesta transició del vehicle de combustió a l’elèctric. Una de les preocupacions més importants dels conductors és el rang d’autonomia, és per això pel que diversos estudis diuen que molts conductors no faran el canvi fins que hi hagi una infraestructura de càrrega pública potent. En aquest sentit, i sobretot en regions com Amèrica Llatina on les distàncies a recórrer són llargues, les autopistes elèctriques han tingut un paper molt important.

La primera autopista elèctrica d’Amèrica Llatina es va inaugurar a l’Uruguai a la fi de 2017. Es tracta d’una ruta de 300km que uneix Colònia i Punta Aquest, dues ciutats turístiques del litoral que rep una gran afluència de visitants. Al llarg de la ruta s’han instal·lat 6 pals de càrrega AC fabricats per Circontrol, 4 de 22kW i 2 de 43 kW de potència, distribuïts cada 60 km. Aquesta prevista una segona fase d’aquest projecte que abastarà tot el país.

Aquest 2019 s’han inaugurat dues autopistes elèctriques més a Amèrica Llatina, també amb la presència de Circontrol. Al maig es va inaugurar el més llarg de Mèxic, que cobreix 412 km i connecta Ciutat de Mèxic amb Sant Lluís del Potosí i estarà operat per BMW i eDriveMx. Al llarg d’aquests més de 400 km hi ha 5 estacions amb carregadors de Circontrol. En cada estació s’ha instal·lat un carregador ràpid DC que pot carregar el VEU en 30 minuts i una WallBox AC que necessita més temps per a carregar el vehicle. Els carregadors ràpids són el model Raption 50 de Circontrol, un dels seus productes més populars del que ja hi ha més de mil instal·lats en més de 26 països, gràcies al seu disseny i tecnologia modular. Aquests carregadors s’han instal·lat en estacions de servei i paradores turístics perquè els conductors puguin aprofitar per a prendre un cafè.

Aquest 2019 s’ha inaugurat també la primera autopista elèctrica a l’Argentina que cobreix 157km entre Rosario i Santa Fe i compta amb 4 estacions de càrrega wallbox fabricades per Circontrol. Aquesta ja va ser fa 60 anys la primera del país. Aquest projecte ha estat impulsat pel govern que ha aprovat una llei pionera a nivell nacional i l’Empresa Proveïdora d’Energia de Santa Fe que ha creat el programa EPE Sustentable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa