MónTerrassa
Cecot trasllada a Interior la preocupació per l’alt nombre d’ocupacions il·legals
  • CA
Miquel Sàmper s'ha reunit amb la patronal Cecot
Miquel Sàmper s’ha reunit amb la patronal Cecot | Cecot

!--akiadsense-->

Membres del Comitè Executiu de la Cecot, encapçalada pel president de l’entitat, Antoni Abad s’han reunit aquest dijous amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, el director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manuel Pardo i l’inspector sub-director general Tècnic de la GDPEIS, Antonio Ramos. Ha estat una trobada institucional a la seu de la Cecot on la conversa ha girat entorn la situació global de la pandèmia de la COVID-19, l’impacte que està tenint sobre l’activitat productiva i econòmica, així com de les repercussions socials i la gestió sanitària.

Després de la signatura per part del conseller d’Interior al Llibre d’Honor de l’entitat, els assistents han mantingut un intercanvi d’opinions sobre temes d’interès empresarial com ho són el procés de tramitació de les llicències d’activitat, les implicacions de les ocupacions il·legals d’habitatges per al sector de la construcció així com el fet de plantejar una iniciativa que permeti reforçar la seguretat pública mitjançant el desenvolupament d’accions que pugui complementar la seguretat privada.

Pel que fa a la situació de les llicències d’activitat, aquest és un tema que la Cecot està treballant amb el cos de Bombers des de l’any 2018, quan es van detectar endarreriments de fins a set mesos en la gestió dels expedients frenant l’activitat productiva del sector industrial i del sector del comerç amb el conseqüent impacte negatiu sobre l’economia del territori. Durant el 2019 el cos de Bombers va aconseguir reduir aquesta mitjana de set mesos d’endarreriments en la gestió d’expedients amb un horitzó d’establir un termini màxim de dos mesos per la resolució. Durant la reunió s’han donat a conèixer les millores implementades per part de l’administració i la Cecot ha insistit a continuar implementant recursos i millores que accelerin i agilitin el procés.

En relació a les actuacions davant l’ocupació d’habitatges, el president del Gremi de la Construcció del Vallès i membre del CE de la Cecot, Antoni Palet, ha traslladat la preocupació de les empreses del sector davant l’alt nombre de casos d’ocupacions il·legals i la inseguretat jurídica que genera ja que comporta que molts dels projectes que es tenen en previsió es vegin aturats, frenant la reactivació d’una part del mercat. Abad ha reiterat la col·laboració i la implicació de la Cecot en qualsevol proposta o mesura que els departaments del Govern de la Generalitat vulguin desenvolupar i tinguin incidència en l’activitat empresarial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa