MónTerrassa
La Cecot no veu amb bons ulls la proposta de cistella bàsica de la compra
  • CA

La patronal Cecot ha qüestionat la proposta realitzada per la vicepresidenta segona del Govern d’Espanya, Yolanda Díaz, sobre la creació d’una cistella bàsica de la compra per minimitzar l’impacte de la inflació sobre els consumidors. Les pimes i autònoms del sector del retail, la logística i la distribució alimentària representat per la patronal, que no veu amb bons ulls la proposta, han esclatat davant les gestions de la Ministra de Treball amb les grans distribuïdores d’alimentació i han exigit que s’implementin ja mesures directes sota la seva competència.

La patronal qüestiona la proposta en un context econòmic on “una part important de pimes i autònoms estan lluitant, ja no per la seva rendibilitat sinó per la seva supervivència”. El president de la Cecot, Xavier Panés, explica que “tenim la sensació que el Govern es dedica, constantment, a desviar l’atenció i confrontar a la ciutadania en comptes de prendre mesures que sí estan sota la seva competència”.

La Cecot exigeix implementar mesures immediatament

A més, el president ha afegit que el Govern “pot implementar de manera directa i efectiva mesures deflaccionàries, reduir impostos amb caràcter temporal i accelerar mesures de facilitació de l’activitat econòmica i d’impuls empresarial”. Així doncs, exigeixen que el Govern actuï immediatament, “amb les eines que ja disposa i que son de la seva competència per contenir la inflació”.

Propostes amb “frustració i incredulitat”

Panés comparteix una reflexió cada cop més freqüent en els marcs de trobada d’empreses i és que “fer propostes gratuïtes, amb bona intenció i que de segur tindran una àmplia acceptació pública només acaben beneficiant a la imatge d’aquells que les proposen. Els Parlaments n’estan plens de documents amb bones intencions, ara bé, quantes propostes han reeixit? De quantes s’ha analitzat la seva viabilitat abans de ser votades? Els dirigents no se n’adonen, però acaben generant frustració i incredulitat a la ciutadania”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa