MónTerrassa
Cecot insisteix que els conflictes polítics es resolen des de la política
  • CA

Per la Cecot, “l’excepcionalitat del context econòmic, social i polític que està vivint Catalunya ha marcat el desenvolupament de les eleccions del 21D. I la dada històrica del 82% de participació ciutadana en unes eleccions demostra la transcendència que tenien per als ciutadans catalans”, afirma Antoni Abad, president de la patronal catalana Cecot.

Al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari, la Cecot els demana ·coratge polític i diàleg per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens possible per tal de dur-les a terme amb èxit. Per això és important que el marc de relacions institucionals sigui més estable i des de la base d’un respecte mutu”. Des de la Cecot s’insisteix que els conflictes polítics s’han de resoldre des de la política.

Abad afirma que “per assolir l’estabilitat, primer s’ha de restablir la normalitat en el funcionament de les institucions catalanes” i entén que la prioritat del nou Govern ha de ser la de treballar per millorar la competitivitat-país i, per fer-ho, entre d’altres coses, cal que impulsi les reformes estructurals pendents. És necessari que els nous governants siguin conscients del valor competitiu del temps i que fer les coses ràpid i bé, no està renyit. Des del sector empresarial n’estem convençuts perquè forma part de la nostra gestió diària”. I en aquest sentit, la Cecot ofereix col·laboració i recorda al nou Govern que és necessari que política i empresa estiguin alineades en termes de prioritats i presa de decisions.

“Els representants empresarials, ja ho hem manifestat moltes vegades, volem ser agent actiu en la definició dels pactes”. Per tant, des de la Cecot s’insistirà a formar part en les reflexions i plantejaments de país que tinguin a veure amb àmbits empresarials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa