MónTerrassa
Cecot impulsa la inserció laboral de persones grans amb el programa 30PLUS

La patronal Cecot ha posat en marxa la sisena edició del ‘Programa 30PLUS‘, un programa destinat a la inserció laboral de persones desocupades de més de 30 anys. S’ofereix als participants assessorament, orientació i formació específica al lloc de treball a ocupar, que els permetrà obtenir un contracte laboral d’entre 6 a 9 mesos de durada. El programa està subvencionat pel Serveu d’Ocupació de Catalunya i pel SEPE.

Tal i com ja es va fer a l’edició anterior, es prioritza la inserció laboral de col·lectius amb dificultats d’inserció laboral: persones aturades de llarga durada i persones treballadores majors de 45 anys. “L’atur de llarga durada, conjuntament amb l’edat, son uns dels factors que dificulten més la inserció laboral de les persones desocupades”, explica Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació i Desenvolupament, qui recorda que “aquest setembre la taxa d’atur registral del Vallès Occidental se situa en el 10,28%, per sobre de la catalana (9,64 %)”.

En aquesta convocatòria, l’equip tècnic de Cecot Formació i Desenvolupament seleccionarà 16 persones que rebran les actuacions d’acompanyament, formació i contractació, i obtindran el benefici de l’experiència professional mitjançant un contracte de treball d’un mínim de 6 mesos.

Per a participar en aquest projecte, les persones destinatàries han d’estar inscrites a l’oficina de treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a persones demandants d’ocupació no ocupades, i han de complir els requisits legals per poder formalitzar un contracte de treball.

Les empreses participants rebran una subvenció

Respecte a les empreses que contractin a participants, rebran una subvenció equivalent al Salari Mínim Interprofessional durant els sis o nou mesos de contracte i tindran professionals formats en relació al lloc de treball a cobrir. En aquest sentit, l’equip tècnic i professional de Cecot presta ajuda tècnica a les empreses participants durant totes les fases del programa.

Les empreses interessades ja poden assessorar-se i contactar amb Cecot per tal de subscriure’s al Programa i beneficiar-se de la subvenció econòmica.

Més del 70% de participants es queda treballant a l’empresa

El programa 30Plus arriba a la sisena edició pels bons resultats obtinguts en les convocatòries anteriors ja que “més del 70% de les persones participants han continuat treballant a l’empresa després de finalitzar el període que dura la subvenció en el marc del programa”, afirma Martínez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa