MónTerrassa
La Cecot demana a la UE intervenir immediatament el preu del gas
  • CA

La patronal Cecot ha instat a la Unió Europea i al govern espanyol intervenir al preu del gas davant la greu crisi energètica que afecta el continent. Ho ha fet a través d’una carta signada pel seu president, Xavier Panés, on es demana una intervenció immediata. Exposen que aquesta crisi “està posant en perill la viabilitat de les empreses catalanes i minvant el poder adquisitiu dels ciutadans”.

Els portaveus empresarials dels diferents sectors d’activitat representats per la Cecot defensen que el preu del gas és la principal causant de l’augment de preus del mercat, motiu pel qual reclamen la intervenció ja: “Mentre es decideix com han de ser en un futur els mercats de l’energia, cal intervenir el preu del gas que és el veritable culpable de la crisi energètica actual”, exposa en un comunicat el coordinador de la Comissió d’Energia i director de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot, Josep Casas.

El preu del gas, multiplicat per deu

“Les mesures impulsades per l’executiu espanyol aprovades per la UE no han tingut l’impacte mínim necessari en les factures“, exposen, i les empreses alerten que l’anomenada ‘excepció ibèrica’ ha suposat només entre un 10% i 20% de reducció de costos energètics, una reducció “poc significativa envers la pujada exponencial de la despesa”.

Les empreses del sector industrial esgrimeixen que han vist multiplicada per quatre -o més- la seva despesa elèctrica. En cas del gas s’ha arribat a multiplicar per deu el preu de factura, una situació que, per la Cecot, amenaça la viabilitat de moltes de les empreses catalanes.

Reclamen mesures immediates per evitar tancaments de produccions

Per aquest motiu, la patronal vallesana reclama la implementació urgent de mesures que alleugereixin la despesa energètica, a banda d’una reforma en profunditat del mercat elèctric. “Necessitem que els nostres governants estatals i europeus actuïn de forma immediata amb mesures que tinguin un efecte contundent i molt a curt termini durant aquests últims mesos de 2022 si volem evitar el tancament de produccions al nostre territori“, conclou Casas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa