MónTerrassa
La Cecot demana a Junqueras sumar esforços per reactivar l’activitat econòmica
  • CA

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad i el secretari general, Oriol Alba, s’han reunit aquesta setmana amb el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras per compartir les principals preocupacions del teixit empresarial en l’actual situació socioeconòmica. La trobada, de caràcter institucional, s’ha emmarcat en l’agenda de trobades que Junqueras manté amb institucions i entitats socials, econòmiques i empresarials del país.

En aquesta trobada, el representants de la Cecot han aprofundit en les mesures per reactivar l’economia, rellançar les empreses i transformar el model econòmic que l’entitat va elaborar el mes de gener per tal de fer front a l’actual context de l’economia catalana. Algunes de les mesures que ha reclamat la patronal són: suprimir impostos com el de patrimoni o com el de successions, que es corregeixi el dèficit fiscal “que portem tants anys arrossegant”, que es reindustrialitzi l’actual model econòmic, o que el teixit empresarial de la Cecot conegui la composició i com prioritzaran les distribucions dels Pressupostos Generals per al 2022 per aportar competitivitat a les empreses i poder aportar la visió empresarial a la proposta dels pressupostos abans de la seva aprovació. D’aquesta última demanda, el president d’ERC “ja n’és coneixedor, de la seva etapa al capdavant de la conselleria d’Economia i Hisenda”, explica Abad. A més, totes aquestes són mesures que el president de la Cecot ja va compartir fa uns dies amb l’actual conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró.

Per poder dur a terme tots aquests canvis, la patronal ha demanat “coratge polític i diàleg“, així com treballar conjuntament i arribar als màxims acord possibles. En aquest sentit Abad reitera que “el teixit empresarial no pot permetre que tornin a diluir-se les mesures perquè el que necessiten les empreses i els autònoms és que s’actuï amb diligència si volem mantenir activitat productiva i ocupació”.

“Reactivar l’activitat econòmica, i que aquesta es tradueixi en progrés i en benestar social per al país, és un punt de confluència entre administracions, agents econòmics i socials”, ha explicat la patronal en un comunicat. La Cecot creu que en aquest marc es poden generar amplis consensos, i per això “és important que el marc de relacions institucionals sigui més estable i des de la base d’un respecte mutu”. Així doncs, tant la patronal com Junqueras han coincidit en la necessitat de sumar esforços, des dels diferents àmbits polítics, socials i econòmics, per aconseguir tant la necessària recuperació econòmica del país com la seva evolució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa