MónTerrassa
Cecot critica el difícil accés als fons de recuperació empresarial

La patronal Cecot ha participat en el seminari per a representants de PIMES, organitzat per la Comissió Europea i l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la finalitat de conèixer les principals polítiques europees adreçades a la PIME. La visita ha servit per posar de relleu la principal problemàtica que s’enfronten: el difícil accés als fons de recuperació empresarial i la morositat empresarial. Exposen que hi ha “lentitud”, “poca eficiència per sol·licitar els fons” i “feixuga burocràtica”.

L’objectiu de la trobada ha estat traslladar les principals necessitats actuals de les empreses com també conèixer de prop les iniciatives i actuacions que les institucions europees realitzen a favor de les PIMES.

Lentitud, poca eficiència i morositat empresarial

Així doncs, per una banda, la patronal ha lamentat la lentitud a l’hora d’accedir al paquet d’ajudes europees, la poca eficiència per sol·licitar els fons i la feixuga burocràcia que l’acompanya, així com el problema manifest de la morositat empresarial, que llastra la viabilitat i supervivència de moltes empreses, en especial en un context d’augment del cost del finançament.

Per altra banda, també s’ha pogut conèixer de primera mà els programes de suport a la innovació de les Pimes, amb el programa Horitzó Europa i EIC Accelerator, la nova eina del Consell Europeu d’Innovació per accelerar la innovació empresarial, així com les accions de la UE per a les finances sostenibles. Ha estat també una bona oportunitat per parlar dels Fons NextGeneration EU per a PIMES, en els àmbits estratègics de l’emprenedoria, el creixement, la digitalització, la innovació i el suport al comerç transfronterer.

Participants en les diferents reunions de treball

La Cecot, a través de la Laura Sallent, directora del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, ha participat en les diferents reunions de treball, amb diferents representants de les institucions europees, com Jaume Duch, director general de Comunicació i portaveu del Parlament Europeu, Lina Gálvez, vicepresidenta de la Comissió d’Indústria Recerca i Energia, Dimitri Barua, assessor de la directora general de Comunicació de la Comissió Europea i Miriam Garcia, portaveu de la Comissió Europea per a temes de comerç.

La comitiva de representants de les PIMES ha comptat amb l’assistència d’altres organitzacions empresarials catalanes, com Foment del treball (a través de les territorials de FEGP, Fecom Lleida, FAGEM i Fepime) i Pimec, i de les Illes Balears, amb CAEB i PIMEM. També han assistit representants de la Direcció General de Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya i de l’agència Acció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa