MónTerrassa
Cecot, contrària a la vaga general del 21D

El Sindicat Intersindical-CSC ha convocat una vaga general de dues hores per al 21 de desembre, de 12.30 a 14.30 hores. Des de Cecot han emès un comunicat en què entenen que, tot i la “situació política complexa que estem vivint i més enllà dels posicionaments personals de cada empresari, com a organització empresarial creiem que la convocatòria d’una vaga general no és la resposta adequada per canalitzar el malestar d’una part important de la societat catalana”. Per la patronal egarenca “les vagues generals són instruments pensats per resoldre conflictes laborals i creiem que no és convenient traslladar la conflictivitat política al si de les empreses i generar un impacte econòmic que perjudica els empresaris i treballadors catalans”.

De les consultes canalitzades per l’àrea d’Assessorament Laboral de la Cecot se’n deriva una baixa preocupació de les empreses associades a l’organització empresarial catalana en relació a la incidència de la vaga general en la seva activitat. La major part d’empreses han avançat o endarrerit la planificació de les tasques o produccions previstes per divendres 21 i han pactat amb els treballadors i treballadores alternatives a possibles dificultats en la mobilitat per l’àrea metropolitana de Barcelona, com ara el teletreball o alternatives d’agenda. Sectors com el lliurament de mercaderies, el transport, on Renfe té convocades vagues per al 21 i també per al 7 de gener que afectaran prop d’un miler de trens, la missatgeria o el comerç a la zona de l’AMB seran, previsiblement, els més afectats tant pels serveis mínims com pels talls de vies de circulació.

En el cas del comerç a Barcelona, el sector sí es mostra obertament preocupat per la incidència que les concentracions al carrer convocades a la capital catalana poden tenir sobre en consum en plena campanya de Nadal. Part de les mobilitzacions s’han convocat en divendres tarda, en horari punta de màxima activitat comercial i més tenint en compte que és el cap de setmana previ a les festes de Nadal. Des de Cecot s’anima als consumidors a reorganitzar també aquestes compres i que el canvi d’hàbit en la compra que pot suposar la jornada de demà es recuperi en els dies posteriors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa