MónTerrassa
Cecot col·labora amb FarmaMundi per subministrar material mèdic a Ucraïna
  • CA

La patronal Cecot i CercleMón col·laboraran amb FarmaMundi perquè pugui subministrar el material mèdic i sanitari que la població ucraïnesa vagi necessitant a cada moment. Oriol Alba, secretari general de la Cecot, i Santi Ventalló, president de la comissió solidària CercleMón, han signat avui un conveni de col·laboració amb Ricard Troiano, president de l’ONGD Farmacèutics Mundi per poder dur a terme accions d’Acció Humanitària a la població ucraïnesa davant de l’estat d’emergència provocat per la invasió de l’exèrcit rus.

Alba ha explica que Cecot i CercleMón inicien la campanya “Solidaritat amb Ucraïna“, amb l’objectiu canalitzar donacions econòmiques a FarmaMundi i poder abastir de medicaments i material farmacèutic i sanitari a la població ucraïnesa mitjançant la Unió Europea, i garantint que arribi pels canals legals, respectant totes les normes europees de qualitat i per a projectes d’acció humanitària que es posen en marxa en el propi territori.

Ventalló ha exposat que “tota l’acció solidària que desenvolupem des de la comissió sempre va en cooperació amb entitats coneixedores del context on tenim intenció de participar i que desenvolupen la seva tasca humanitària sobre terreny. És per això que vam interessar-nos per la labor que realitza FarmaMundi, que a més de treballar amb total transparència i facilitar la traçabilitat de l’ajuda en tot moment, comptava amb l’aval i el reconeixement de la majoria d’empreses del Gremi Químic associat a la Cecot”.

En el transcurs de l’acte de signatura a la Cecot, Troiano ha demanat col·laboració als mitjans de comunicació per transmetre que la situació de “crisi humanitària derivada del conflicte bèl·lic a Ucraïna no es pot gestionar a semblança d’altres conflictes ja que, per exemple, no existeixen assentaments o camps de refugiats on fer arribar i distribuir material i subministres, sinó que el que està fent la Unió Europea és integrar les persones que cerquen refugi en processos d’acollida d’immigració. Per tant, el que hi ha son punts de primera atenció a refugiats als països fronterers, un registre central d’aquestes persones i després el desplaçament cap a altres països d’acollida”. Aquesta casuística fa innecessària la recollida de massiva de material per donar-la a la població ucraïnesa i està provocant l’acumulació d’aquestes donacions que no s’estan fent servir i no cobreixen les necessitats reals del moment.

FarmaMundi és una ONGD sense ànim de lucre que defensa el dret universal a la salut. Treballa en cooperació al desenvolupament, acció humanitària i ajut d’emergència, especialment en el subministrament de medicaments essencials i material sanitari i de farmàcia per a fer-los arribar a poblacions en situació precària, a les víctimes de catàstrofes d’origen natural o humà i a situacions de conflicte bèl·lic, sense cap discriminació de raça, sexe, religió, filosofia o política.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa